Denemarken delft onderspit tegen Portugal (2-3)

© Reuters

Portugal zet Denemarken opzij in een gesmaakte wedstrijd.

Portugal heeft een 3-2 zege tegen Denemarken geboekt in zijn tweede wedstrijd op Euro 2012. Bij de rust stonden de Portugezen 2-1 voor. Bij Denemarken startte Niki Zimling, net als tegen Nederland (1-0) in de basis. Al na een kwartier moest de middenvelder van Club Brugge echter geblesseerd van het terrein.

In de 24e minuut opende Pepe de score voor Portugal. De genaturaliseerde Braziliaan kopte een hoekschop fraai binnen. De Portugezen domineerden, maar hadden geluk toen de Schotse scheidsrechter Craig Thompson slechts geel toonde, nadat Raul Meireles met hands belette dat de bal bij de doorgebroken Michael Krohn-Dehli belandde. Portugal bleef kansen afdwingen en Helder Postiga verdubbelde de voorsprong in de 36e minuut.

Vier minuten voor rust blies Nicklas Bendtner de wedstrijd opnieuw spankracht in door op assist van Krohn-Dehli de aansluitingstreffer binnen te trappen.

Kort na de rust miste Cristiano Ronaldo de kans op de 3-1. Alleen voor doel besloot de sterspeler van Real Madrid te zwak. In de 78e minuut liet Ronaldo opnieuw een open kans liggen. Twee minuten later kreeg Portugal het deksel op de neus. Met zijn tweede van de avond kopte Bendtner Denemarken langszij. Toch gingen de drie punten nog naar Portugal. Invaller Silvestre Varela knalde de 3-2 drie minuten voor tijd binnen.

Ontgoocheling in het Deense kamp
“Dit is een vreselijk gevoel”, reageerde de Deense bondscoach Morten Olsen na de 3-2 nederlaag tegen Portugal op Euro 2012. “De teleurstelling is enorm. Misschien hebben we tegen Nederland (1-0) wel geluk gehad, maar nu hebben we echt pech dat we geen punt pakken.”

“Blessures mogen geen excuus zijn, maar het is evident dat het vroeg uitvallen van Zimling een handicap was. Hij is een belangrijke schakel. We hebben nu twee of drie geblesseerden. Het wordt afwachten op wie we tegen Duitsland gaan kunnen rekenen.” (Belga/INM)