Derijck: ‘Als ik bij PSV basisspeler blijf, komt de nationale ploeg vanzelf’

© IMAGEGLOBE

PSV doet in Nederland mee voor de titel. Naast Dries Mertens staat er nog een Belg in de basis: de 25-jarige verdediger Timothy Derijck.

PSV doet in Nederland mee voor de titel. Naast Dries Mertens staat er nog een Belg in de basis: de 25-jarige verdediger Timothy Derijck. Timothy Derijck is in België niet bijster bekend. Enkel afgelopen zomer kwam de verdediger even ter sprake toen hij in verband gebracht werd met Anderlecht. Bij ADO Den Haag werkte Deryck trouwens nog samen met John van den Brom. Nadien verkaste de Belg naar PSV, maar daar kent hij een parcours met vallen en opstaan.

“Mijn eerste seizoen bij PSV (2011/2012, nvdr) is niet zo goed verlopen”, erkent Deryck. “Niet goed genoeg om te zeggen: ik zal het eens even gaan regelen hier. Dat maakt het lastiger om een leidinggevende rol op te eisen. Het zit wel in me, maar ik moet ernaartoe groeien. Naarmate je meer wedstrijden speelt, ga je meer om je heen kijken en je bemoeien met de organisatie. Nu merk ik dat anderen naar me beginnen te luisteren. Dat ze gaan staan zoals ik denk dat het goed is. Zij rekenen op mij en ik reken op hen. Vorig jaar was ik veel te veel bezig met mezelf, met het veroveren van mijn plaats. Dan heb je weinig oog voor de rest.”

Via een basisplaats bij PSV hoopt Deryck weer in beeld te komen als Belgisch international. “Maar dat is op dit moment geen prioriteit. Ik ben er anderhalf jaar geleden één keer bij geweest. Dat was toen Daniel Van Buyten geblesseerd was. Je kunt pas serieus aan een nationaal team denken als je over een langere periode basisspeler bent bij een club als PSV. Ik weet wat me te doen staat. Als ik bij PSV basisspeler blijf, dan komt de kans vanzelf.” (TS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier