Di Matteo: “Historische zege voor Chelsea”

© AFP

Een historische zege. Zo noemt Chelsea coach Roberto Di Matteo de Champions League winst van zijn ploeg.

Roberto Di Matteo, de Italiaanse coach van kersvers Champions League-winnaar Chelsea, bestempelde de zege van de Londense club tegen Bayern München als historisch.

Chelsea haalde het in de finale in München na strafschoppen van Bayern en won de Beker met de Grote Oren voor de allereerste keer in de clubgeschiedenis.

“Ik vind dat Bayern een heel goede wedstrijd gespeeld heeft. Waarschijnlijk hadden ze ook wel meer kansen. Maar wanneer het op strafschoppen aankomt, heb je altijd wat geluk nodig en is het altijd een loterij. Vanavond hadden wij wat meer geluk dan Bayern.

Voor onze club is dit alvast een historische zege. Het is de allereerste keer dat we de Champions League winnen, dat gaan we vieren”, klonk het.

Thomas Müller bezorgde Bayern met een rake kopbal in de slotfase ei zo na de zege, maar Chelsea kwam alsnog terug. “Dat is voetbal. Het is al vaker gebeurd dat de verdiende winnaar de beker niet krijgt op het einde. Dit is bijzonder zwaar, al is voetbal ook niet alles in het leven”, klonk het. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier