‘Di Matteo kent Lukaku beter dan wie ook’

© Belga

Het ontslag van trainer Andre Villas-Boas bij Chelsea is mogelijk goed nieuws voor Romelu Lukaku, die onder de Portugees amper speelkansen kreeg. Lukaku’s manager Christophe Henrotay heeft er alvast een goed oog in.

Villas-Boas werd zondag ontslagen wegens de slechte resultaten. Zijn lot hing al langer aan een zijden draadje. De 34-jarige Portugees won vorig seizoen met Porto (bijna) alles wat er te winnen valt, maar heeft dit jaar de Londense trein nooit op de rails gekregen.

Nieuw verlies bij West Bromwich Albion (1-0) was kennelijk de spreekwoordelijke druppel. In de competitie is Chelsea weggezakt naar de vijfde plaats, op 20 punten van leider Manchester City. In de League Cup werden ze er in de kwartfinales uitgeknikkerd en ook in de achtste finales van de Champions League dreigt de uitschakeling na 3-1 verlies in de heenwedstrijd bij het Italiaanse Napoli.

“Erger kan niet”

Een en ander is mogelijk goed nieuws voor Rode Duivel Romelu Lukaku (19), die onder de ‘AVB’ amper speelkansen kreeg. Lukaku’s manager Christophe Henrotay heeft alvast goede hoop. “Erger dan onder Villas-Boas kan niet,” zegt hij in Het Nieuwsblad. “Het zal dus alleen maar beter gaan. Maar ik ken de plannen van de nieuwe coach niet.”

De taken van Villas-Boas worden tot aan het einde van dit seizoen overgenomen door de Italiaan Roberto Di Matteo, ex-speler van de Blues en sinds vorige zomer assistent-trainer.

“Di Matteo was de man die Romelu individuele training gaf,” klinkt Henrotay positief. “Hij kent hem beter dan wie ook van de trainersstaf van Chelsea. Daarnaast kan je aannemen dat een nieuwe trainer andere dingen zal proberen om zijn team aan het winnen te krijgen. En dan is Romelu een wisseloplossing. Het zou echter ook kunnen dat Di Matteo voor zekerheid kiest en alleen maar de anciens zal proberen te hermotiveren.” (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier