Didier Drogba keert terug naar Chelsea

Didier Drogba © BelgaImage

De Ivoriaanse aanvaller Didier Drogba keert terug naar Stamford Bridge om opnieuw onder José Mourinho te werken. “Iedereen weet dat ik een speciale relatie heb met deze club. Hier heb ik me altijd thuis gevoel”, zegt hij.

Didier Drogba keert terug naar Stamford Bridge. De Ivoriaanse aanvaller komt over van de Turkse vicekampioen Galatasaray, waar hij einde contract was, en tekent een contract voor een seizoen. Dat heeft Chelsea bekend gemaakt.

“Dit was een eenvoudige beslissing”, aldus Drogba op de website van Chelsea. “Ik kon de kans niet laten liggen om opnieuw met José Mourinho te werken. Iedereen weet dat ik een speciale relatie heb met deze club. Hier heb ik me altijd thuis gevoeld.”

De 36-jarige Drogba, die tussen 2004 en 2012 al de kleuren van Chelsea verdedigde, stond al even op het verlanglijstje van coach Mourinho. “We willen titels winnen en Didier is een van de beste aanvallers in Europa. Hij is nog steeds op Premier League-niveau”, zei ‘The Special One’ in de Britse kranten.

Tijdens zijn acht jaar bij Chelsea werd Drogba drie keer landskampioen, won hij vier keer de FA Cup en twee keer de League Cup. In 2012 leidde hij de Londense club naar de eindzege in de Champions League.

Voor Romelu Lukaku, die de voorbije twee seizoenen werd uitgeleend aan West Bromwich Albion en Everton, is dit slecht nieuws. Naast ‘Big Rom’ behoren verder ook de Spanjaarden Diego Costa en Fernando Torres tot het spitsenarsenaal van ‘The Blues’. Gezien de moordende concurrentie is het vertrek van de Rode Duivel mogelijk nabij. (Belga/MI)