Dirar: “Koster wou soms te aanvallend spelen”

© Belga

Nabil Dirar, dribbelkoning van Club Brugge, blikt in Sport/Voetbalmagazine terug op een seizoen vol gefrustreerde uitvallen en een paar geniale invallen.

S/VM: Ben je naar jouw gevoel een belangrijke speler geweest voor dit Club Brugge?

Dirar: “Natuurlijk, ik vind dat ik dit seizoen veel beslissender ben geworden. Ik weet dat ik de wedstrijd met één actie kan beslissen. En ik weet ook dat het publiek me zal uitfluiten als ik slecht speel omdat ik het type speler ben dat blijft proberen.”

“Maar ik reken niet op het publiek. Vorig jaar waren de supporters ook al heel kritisch voor me en dat raakte me niet. Ik ben niet naar Brugge gekomen om elke match gewoon wat breedtepasses te geven. Als ik op het veld stap, wil ik het verschil maken.”

Jouw vier doelpunten en zes assists zijn nochtans geen statistieken om over naar huis te schrijven …

“Ik weet dat ik nog niet zo beslissend ben als ik zou kunnen zijn, maar het is echt al veel beter dan vorig seizoen.”

Hoe goed is jouw relatie met trainer Adrie Koster?

“Heel goed. Koster praatte vaak met me. Hij is een echte motivator die wil dat zijn team altijd naar voor speelt. Soms overdrijft hij wel. Jacky Mathijssen hield nog rekening met hoe een speler zich het liefst voorbereidt op een wedstrijd. Dat doet Koster niet.”

Je zou denken dat een aanvallende speler zich net goed voelt in zo’n offensief systeem.

“Koster wou soms te aanvallend spelen. Hij legde de groep enorm veel druk op door elke keer te eisen dat we de tegenstander meteen bij de keel grepen. Met als resultaat dat de kopjes wel eens naar beneden gingen als we na de eerste 25 minuten nog niet gescoord hadden.”

“De spelers konden niet altijd met die druk om, dachten dan alleen maar aan scoren en vergaten dat ze ook nog moesten verdedigen. Er werd wel gezegd dat Club mooier voetbal bracht dan de voorbije jaren, maar dat mooie voetbal brengt niets op als we achteraan niet goed staan.”

Waar ontbreekt het Club aan om mee te kunnen doen voor de titel?

“We hebben enorm veel kwaliteit in onze spelerskern. Middenvelders die de bal kunnen rondtikken en spitsen die het doel weten staan. Enkel in de verdediging is er nog wat werk aan de winkel.”

“We missen nog een rechtsachter want Ryan Donk is wel een goede verdediger, maar geen rechtsachter. En voor Alcaraz zullen we een goede vervanger moeten vinden. De Laurent Ciman van KV Kortrijk zou perfect zijn.”

Je zegt het goed: ‘de Ciman van Kortrijk’. Hoe komt het dat hij bij Club zo door de mand viel?

“Hij kon niet goed met de druk om. Al is het ook wel zo dat de supporters hem na een tijdje zelfs uitfloten als hij niets verkeerd had gedaan. Maar ach, daar moet je boven staan. Ik zie dat meestal zelfs niet.”

(Thomas Bricmont)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier