Divock Origi: ‘Concurrentie is er altijd’

Divock Origi © BELGA

Divock Origi is niet bang voor de concurrentie bij de Rode Duivels en wil zijn kwaliteiten tonen. Hij is naar eigen zeggen rijper geworden en heeft aan ervaring gewonnen en hoopt dat hij dat op EURO2016 te kunnen laten zien.

De concurrentie voorin bij de Duivels is echter niet min. Diep in de spits moet Divock Origi opboksen tegen Romelu Lukaku, Michy Batshuayi en Christian Benteke en rechts op de flank kunnen onder meer Dries Mertens en Yannick Carrasco zijn weg versperren. “Concurrentie heb ik altijd al gekend”, zei Origi vrijdag na de training.

“Ik heb nog nooit iets cadeau gekregen, ook bij Lille en Liverpool was of is er steeds veel concurrentie. Ik weet gewoon dat het heel snel kan gaan in het voetbal, kijk maar naar mijn WK (in Brazilië, waar Origi vaak speelde én de winnende treffer scoorde tegen Rusland, red.).”

De spits van de Reds is op zijn 21e al goed voor 20 interlands bij de Duivels. Bij Liverpool liep hij enkele maanden geleden bij een bijzonder smerige tackle van Everton-verdediger Funes Mori nog een zware enkelblessure op, maar Origi herstelde snel en is nu opnieuw helemaal de oude.

“Ik ken mijn kwaliteiten en heb heel hard gewerkt om klaar te geraken voor dit EK. Hopelijk krijg ik speelminuten. Iedereen wil spelen en wil aan een match beginnen, maar je kan nu eenmaal niet met 23 op het veld staan. Ik weet dat ik alles zal geven voor de groep als ik de kans krijg, het belangrijkste is dat de ploeg goed speelt. Ik wil de ploeg iets bijbrengen en mijn kwaliteiten tonen.”

Gillet: ‘Kijk niet naar mijn leeftijd’

Doelman Jean-François Gillet is met zijn 37 lentes veruit de oudste speler in de selectie van de Rode Duivels. Met al zijn ervaring weet Gillet als geen ander wat er van hem verwacht wordt in de groep. “Alles geven op training, een voorbeeld zijn en ervoor zorgen dat de basisspelers scherper worden”.

Jean-Francois Gillet
Jean-Francois Gillet© BELGA

“Als ouderdomsdeken moet ik ook naast het veld een voorbeeld zijn”, zegt hij.

Met zijn verleden in Italië is Jean-François Gillet uitstekende geplaatst om het over de eerste opponent van de Belgen op EURO2016 te hebben. “De Italianen zijn tactisch erg sterk en bondscoach Antonio Conte doet altijd wel iets speciaals. We moeten opletten en zullen top moeten zijn. Als Italië onderschat wordt, is het op zijn sterkst.”

Het leeftijdsverschil tussen Gillet en het gros van zijn ploegmaats is groot, ook al voelt de goalie zich naar eigen zeggen 25 als hij op het veld staat. “Je moet niet naar mijn leeftijd kijken, ik amuseer me nog steeds enorm op het veld. Wat me wel opvalt, is het verschil tussen de jonge spelers van nu en ik vroeger. Zij zijn enorm zelfzeker, mentaal en fysiek klaar en van niets bang. Een grote match spelen is normaal voor hen, ze zijn erg relaxed”.

De derde doelman van de Rode Duivels had het op de persbijeenkomst ook nog even over zijn toekomst. Afgelopen seizoen werd hij door Catania uitgeleend aan KV Mechelen, verwacht wordt dat de Italianen hem laten gaan en dat hij komend seizoen opnieuw bij zijn ex-club Standard tussen de palen staat. “Bij Catania is er onlangs een bestuurswissel geweest en daarom hebben we nog niet aan tafel kunnen zitten. Ik focus me nu op het EK, alles zal wel opgelost worden. Voorts kan ik er weinig over zeggen, maar ik wil wel in België blijven en bij mijn weten is er buiten Standard geen andere club geïnteresseerd in België”, lachte de doelman.

Kabasele: onder de indruk van Romelu

Debutant Christian Kabasele werd in extremis aan de EK-selectie van de Rode Duivels toegevoegd en kijkt zijn ogen uit op de training van de Belgen in Bordeaux. Ondanks zijn gebrek aan internationale ervaring wil hij zich wel laten gelden in de selectie. “Het is jammer dat ik hier ben omwille van blessureleed bij andere spelers, maar dat maakt deel uit van het voetbal”.

Christian Kabasele
Christian Kabasele© BELGA

Bondscoach Marc Wilmots riep de 25-jarige verdediger van KRC Genk op om de blessures van onder meer Dedryck Boyata en de (vrijdag naar huis vertrokken) Nicolas Lombaerts op te vangen. “Ik bekijk alles stap voor stap, maar wil wel bewijzen dat ik deze selectie waard ben en dat de coach op mij kan rekenen. Ik wil ook laten zien dat ik in de toekomst tot titularis kan uitgroeien”, verklaarde hij na de training van de Belgen in Le Haillan. De nieuwkomer liet vrijdag weten onder de indruk te zijn van enkele ploegmaats bij de Duivels. “Op training sta ik vaak tegenover Romelu (Lukaku) en die is echt wel sterk. Ik dacht dat ik best wel een stevige jongen was, maar in vergelijking met hem heb ik nog flink wat werk. Romelu is iemand die altijd wil winnen op training, hij is dodelijk voor doel en erg sterk één tegen één. Ook Eden (Hazard), Kevin (De Bruyne), Dries (Mertens), Axel (Witsel) zijn heel goed, deze groep bevat veel uitstekende spelers.”

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier