Doet Portugal het zoals Chelsea?

© Reuters

Cristiano Ronaldo en co treffen in de kwartfinale Tsjechië, dat het naar alle waarschijnlijkheid zonder Tomas Rosicky moet stellen.

Samen met Cristiano Ronaldo, Nani, Bruno Alves en Pepe fungeert Raul Meireles (29) als steunpilaar van de Portugese nationale ploeg. Het parcours van zijn team op het EK doet de middenvelder terugdenken aan hetgeen hij afgelopen seizoen met zijn werkgever Chelsea beleefde. “Ik werd winnaar van de Champions League, terwijl dat door vele voetbalkenners voor onmogelijk werd gehouden. Voor Portugal geldt precies hetzelfde. Niemand gaf een cent voor onze kansen op eindwinst.”

Bondscoach Paulo Bento, die woensdag zijn 43e verjaardag vierde, kent geen problemen. Alle spelers zijn fit, maar toch blijft Bento op zijn hoede voor overdreven euforie. “Wij zijn niet de favoriet. Als we ons als eenheid blijven presenteren, dan is ook een halve finale mogelijk. Sowieso gaan we uit van onze eigen kracht.”

Tjechië moet het naar alle waarschijnlijkheid zonder Tomas Rosicky stellen. Rosicky kampt sinds de groepswedstrijd tegen Griekenland met een achillespeesontsteking. De 31-jarige aanvallende middenvelder van Arsenal liet in Praag zijn achillespeesproblemen onder de loep nemen door een vermaarde kinesist. “Het wordt een riskante onderneming”, verklaart ex-international Vladimir Smicer, tegenwoordig manager van de Tsjechische nationale ploeg.

Indien de aanvoerder niet speelklaar geraakt, komt rechterflankspeler Petr Jiracek centraal in het team en wordt zijn plaats ingenomen door Jan Rezek of Vladimir Darida. (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier