D’Onofrio: Ik heb alles gedaan voor Koen Daerden

© Belga

In een interview met Sport/Voetbalmagazine is Dominique D’Onofrio teruggekomen op de verwijdering van Koen Daerden uit de A-kern.

In een interview met Sport/Voetbalmagazine is Dominique D’Onofrio teruggekomen op de verwijdering van Koen Daerden uit de A-kern. Ook de ambities voor dit seizoen en de relatie met de supporters komen aan bod.
Ondanks het gebrek aan ervaring in de verdediging van Standard weigerde trainer D’Onofrio om Daerden weer op te vissen.

“Op zijn leeftijd, bijna 30, is het moeilijk om hem nog centraal uit te spelen”, verdedigt D’Onofrio zich. “Het kost te veel tijd om hem dat nu nog bij te brengen en dat risico wou ik niet nemen.”

“Ik heb hem uitgeprobeerd als linksachter en linksmidden. Ik denk dus dat ik alles heb gedaan voor die jongen: hem gesteund, gesproken, uitgeprobeerd,… Soms moet je keuzes maken.”

Dat dit gebeurde net voor het einde van de transferperiode lijkt de Standardcoach zich niet aan te trekken.

Wat de ambitie van Standard betreft, verrast D’Onofrio: “Het is niet ieder jaar de bedoeling om kampioen te worden. We gaan, net als altijd, strijden voor de Europese plaatsen. We hebben de middelen niet om elk jaar voor de titel te gaan.”

Ten slotte komt ook de beruchte relatie tussen de supporters en de trainer aan bod, die is op zijn zachtst gezegd niet optimaal.

D’Onofrio trekt het zich niet meer aan: “Tant pis, ik weet wat ik doe. In België wordt een trainer die een grote carrière als speler achter de rug heeft meer bewonderd dan iemand die al jaren trainer is. Dat is toch niet normaal? Ik vind dat ik een verleden heb dat respect verdient.”

(Raoul De Groote)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier