D’Onofrio: ‘Ik sluit niet uit dat ik ooit nog eens trainer word’

© IMAGEGLOBE
Pierre Danvoye
Pierre Danvoye Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Metz staat aan de leiding in de Franse tweede klasse. Sportief directeur van de club is Dominique D’Onofrio. Die daarmee de wrange nasmaak van zijn vertrek bij Standard hoopt door te spoelen.

Dominique D’Onofrio vertelt in Sport/Voetbalmagazine dat hij het naar zijn zin heeft bij de Noord-Franse club: “We komen uit derde klasse, de bedoeling was een rustig seizoen te draaien in de eerste helft van de rangschikking. We staan zeven punten voor op de vierde en er zijn drie rechtstreekse stijgers. Maar onze concurrenten zijn ex-eersteklassers, zoals Auxerre, Lens, Caen en Troyes. Metz leeft weer, we trekken gemiddeld 13.000 kijkers, met een toprecette van 25.000 man in de derby tegen Nancy. Een titel zit er dus in, maar ik zou ook al tevreden zijn met een gewone promotie.”

Maar hij blikt ook nog even terug naar zijn tijd als coach van Standard. In 2011 moest hij toen nipt de titel laten aan RC Genk.

“Van mijn collega-trainers heb ik altijd veel waardering gekregen, maar bij de clubs en het grote publiek lag dat moeilijker. Sinds ik begon als trainer heb ik me altijd moeten afzetten tegen één groot nadeel: mijn naam, D’Onofrio. Ik heb bijna 200 matchen als trainer in eerste klasse op de teller, bezorgde Luik fantastische momenten in die play-offs in 2011 en een week later wonnen we de beker. We stootten ook door tot de kwartfinales van de Europa League.”

“Als technisch directeur won ik met Standard twee titels én maakte ik die fameuze CL-campagne mee, maar dat volstond niet. Het laat voor altijd een bittere nasmaak. Vooral voor mijn gezin. Sinds men met modder naar me gooide, heeft mijn dochter nooit nog een voet op Sclessin willen zetten. Nochtans werden we dat seizoen tweede. Ik sluit wel niet uit dat ik ooit nog eens het veld op kom als trainer. Daar was sprake van bij Metz, maar op dit moment ben ik tevreden als sportief directeur.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier