Doodsbedreigingen voor verdediger die Luis Suarez tackelde

© AFP
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Newcastle-verdediger Paul Dummett wordt via Twitter met de dood bedreigd door supporters van Uruguay die hem verantwoordelijk houden voor de knieblessure van hun topspits Luis Suarez.

Newcastle-verdediger Paul Dummett wordt via Twitter met de dood bedreigd door supporters van Uruguay die hem verantwoordelijk houden voor de knieblessure van hun topspits Luis Suarez (Liverpool).

‘Hi @PaulDummett, from Uruguay we hope someday u come here to have a nice time w/ friends. We have things for you, like a bullet in the head,’ tweette iemand.

Letterlijk vertaald: ‘Wij Uruguayanen hopen dat je ooit naar hier komt met vrienden voor een leuke tijd. We hebben wat voor jou, zoals een kogel voor het hoofd.’

Operatie

Suarez werd deze week met succes geopereerd aan de meniscus nadat hij tijdens een training met de Uruguayaanse WK-selectie pijn had gekregen. Op basis van een scan werd vervolgens beslist om tot een ingreep over te gaan.

De pijn was mogelijk het gevolg van een tackle door Paul Dummett in de laatste wedstrijd van het seizoen in de Premier League tussen Newcastle en Liverpool (2-1), al is dat niet helemaal zeker.

Dummett kreeg een rode kaart voor die tackle, maar wordt niet geschorst.

Belangrijk

Suarez (27) staat normaal gezien twee tot drie weken aan de kant en moet in principe dus speelklaar geraken voor de start van het WK in Brazilië op 12 juni.

Heel Uruguay hoopt op een goede afloop, want Suarez is de absolute vedette van het elftal. Dit seizoen werd hij met 31 stuks topschutter in de Premier League. Nadien werd hij terecht verkozen tot ‘Speler van het Jaar’.

Uruguay speelt zijn eerste wedstrijd in groep D op 14 juni tegen Costa Rica. Daarna volgen duels met Engeland (19 juni) en Italië (24 juni).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier