Douglas Costa maakt indruk op zijn Bundesligacollega’s

Douglas Costa (hier in gesprek met Pep Guardiola) maakte als nieuwkomer bij Bayern meteen indruk in de Bundesliga. © AFP

Elke zes maanden houdt het Duitse vakblad Kicker een enquête bij de profs uit de Bundesliga. Het oordeel van de 244 spelers uit de achttien clubs gaf deze keer toch wel verrassende resultaten.

Wie was de beste veldspeler tijdens de heenronde, zo luidde één van de vele vragen. En wat bleek? Pierre-Emerick Aubameyang (26, Bor. Dortmund, 23 procent), Thomas Müller (26, Bayern München, 14,8 procent) en Robert Lewandowski (27, Bayern München, 10,3 procent) moeten het afleggen tegen de Braziliaanse nieuwkomer Douglas Costa (25), die met zijn rushes voor Bayern vanaf de linkerflank imponeerde. Het leidde in de Bundesliga tot twee goals en twaalf assists in twaalf duels, in de CL trof hij in vijf duels tweemaal raak.

Niet alleen deed hij de langdurig geblesseerde Franck Ribéry vergeten, hij treedt daarmee in de voetsporen van Kevin De Bruyne (VfL Wolfsburg, 52,5 procent, zomer 2015), Arjen Robben (Bayern, 46,7 procent, winter 2014) en Marco Reus (Bor. Dortmund, 45,6 procent, zomer 2014).

Als doelman blijft Manuel Neuer (29, Bayern 31,6 procent) er met kop en schouders bovenuit steken, want de als tweede geklasseerde Timo Horn (22, FC Köln) kreeg slechts 11,1 procent van de stemmen. Verder zijn er nog enkele opmerkelijke resultaten. Zo zijn 49, 6 procent voor de invoering van videobeelden als bewijs, terwijl een duidelijke meerderheid (60,3 procent) maandagavondwedstrijden geen goed idee vindt. Leroy Sané (20, Schalke 04, 22,1 procent) is in de Bundesliga de revelatie, Neven Subotic (27, Bor. Dortmund) de teleurstelling.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier