Dries Mertens gaat voetballen voor Napoli

© Belga

De kogel is door de kerk. Dries Mertens verlaat PSV en voetbalt volgend seizoen voor Napoli.

De geruchten over een mogelijke transfer van Rode Duivel Dries Mertens, momenteel aan de slag bij PSV, naar Napoli gaan al geruime poos de ronde. Beide clubs zouden nu tot een akkoord zijn gekomen waardoor Mertens vanaf volgend seizoen voor Napoli zal spelen. Een transfersom tussen 9 en 10 miljoen euro wordt genoemd.

De 26-jarige Duivel moet zijn contract wel nog ondertekenen en de nodige medische tests ondergaan. Dat zou slechts een formaliteit mogen zijn. Omdat Mertens nog op vakantie is, is het nog even wachten op het officieel maken van de transfer. Vermoedelijk komt die officialisering er ten laatste eind juni.

Volgens de krant Het Nieuwsblad is de deal met de Italiaanse topclub wel zo goed als rond. Vader Mertens liet aldaar optekenen: ‘Dries stuurde me daarstraks nog een sms’je. Hij verwacht inderdaad dat hij volgende week naar Napels kan’, zei pa Mertens. ‘Niets lijkt een overgang nog in de weg te staan. Dries wil zelf heel graag. Zijn vriendin verklapte al eens dat ze het liefst naar Londen wou gaan, maar als een club zoals Napoli komt aankloppen, moet je niet twijfelen, hè. Het is een unieke kans om Champions League te spelen.’ (INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier