Dronken Wasilewski mag EK vergeten

© Belga

Een nachtelijke escapade met zijn mede-international Slawomir Peszko (FC Köln) komt Marcin Wasilewski duur te staan. De Poolse bondscoach wil de Anderlechtverdediger thuislaten van het EK in eigen land.

De Poolse bondscoach Franciszek Smuda roept Marcin Wasilewski niet op voor het EK. De coach neemt het niet dat een dronken Wasilewski zich te buiten ging tijdens een braspartij.

De Poolse aanvaller Slawomir Peszko (FC Köln) werd dit weekend gearresteerd. Na het 1-1-gelijkspel van zijn ploeg tegen Werder Bremen was hij in feeststemming de stad in getrokken. De Pool keek daarbij iets te diep in het glas en belandde na een hoogoplopende ruzie met een taxichauffeur in de cel.

De politie liet Peszko snel weer vrij, maar de aanvaller moest zich zondag wel melden bij FC Köln. De staartploeg heeft hem om disciplinaire redenen uit de selectie gezet en een boete van 25 000 euro opgelegd.

Uit verslagen in de Poolse media blijkt nu dat Peszko die nacht in het gezelschap was van Marcin Wasilewski, daags na de topper tussen Standard en Anderlecht. Op de website interia.pl heeft een woedende Poolse bondscoach Franciszek Smuda al laten weten beide spelers niet in zijn selectie voor het EK in juni in Polen en Oekraïne op te nemen. ‘Schamen zij zich niet? Ze stellen Polen in een slecht daglicht in het buitenland.’

Wasilewski (31) kwam totnogtoe 45 keer uit voor het Poolse elftal. Ook in eigen land mag de 31-jarige verdediger een tijdje toekijken. Na zijn elleboogstoot aan Peter Delorge van Sint-Truiden is hij voor de volgende vier wedstrijden geschorst.

Anderlecht: Wasilewski valt niets te verwijten
Volgens Anderlecht valt Wasilewski niets te verwijten. “De verdediger heeft zaterdagmiddag de thuiswedstrijd van FC Köln
tegen Werder Bremen bijgewoond op uitnodiging van zijn ploegmaat bij de nationale ploeg Slawomir Peszko. Na de wedstrijd zijn ze samen gaan eten. Na het diner besloten ze een taxi te nemen. Er ontstond een woordenwisseling tussen Peszko en de taxichauffeur. De politie werd er bijgehaald. Marcin Wasilewski mocht onmiddellijk beschikken en
keerde op tijd terug naar Brussel”, zo meldt Anderlecht.

“Na een paar telefoontjes en een gesprek vanmorgen met Marcin is gebleken dat de verdediger zich niets te verwijten heeft”, vult Herman Van Holsbeeck, algemeen directeur van paars-wit, aan. “Het bewijs is dat hij onmiddellijk mocht beschikken na de discussie met de politie.” (JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier