Droomfinale Brazilië – Spanje in Maracana op Confederations Cup

© Image Globe
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

De Confederations Cup krijgt een droomfinale tussen gastland Brazilië en wereld- en Europees kampioen Spanje. De Spanjaarden plaatsten zich na een penaltythriller tegen Italië.

De Confederations Cup krijgt een droomfinale tussen gastland Brazilië en wereld- en Europees kampioen Spanje. De Spanjaarden plaatsten zich na een penaltythriller tegen Italië. Het werd dus geen herhaling van de finale van Euro 2012, toen Spanje in Kiev met 4-0 duidelijk te sterk bleek voor Italië. Deze keer was Italië minstens de evenknie. Doelman Iker Casillas moest Spanje enkele keren overeind houden en werd tot man van de match verkozen.

In de wedstrijd werd er niet gescoord en ook na verlengingen stond de 0-0 nog op het bord. Vanop de stip lukte het echter wonderwel: beide teams gaven penaltyles en bleven tot 6-6 foutloos.

Na twaalf perfecte strafschoppen, waarbij de doelmannen niet eens in de buurt kwamen van het leer, volgde toch een misser. Leonardo Bonucci trapte over, waarna Jesus Navas die fout koelbloedig afstrafte: 7-6.

Casillas gaf na de wedstrijd toe dat Spanje door het oog van de naald is gekropen. ‘Strafschoppen zijn een loterij en we hebben geluk gehad. Zondag spelen we tegen een groots Brazilië, we zullen top moeten zijn.’

De finale tussen Spanje en Brazilië, dat woensdag al Uruguay uitschakelde met 2-1, wordt zondagnacht Belgische tijd gespeeld in het mythische Maracanastadion van Rio de Janeiro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier