Droomstart bezorgt Chili overwinning tegen Australië: 3-1

© BELGAIMAGE

Chili heeft de openingsspeeldag in groep B op het WK voetbal in Brazilië afgesloten met een 3-1 zege tegen Australië.

Chili heeft de openingsspeeldag in groep B op het WK voetbal in Brazilië afgesloten met een 3-1 zege tegen Australië. Bij de rust stond er 2-1 op het scorebord in de Pantanal Arena in Cuiaba.

Chili, de nummer drie in de Zuid-Amerikaanse voorronde en een van de outsiders voor het WK, nam een droomstart en na een kwartier hadden ze Australië al op een 2-0 achterstand gezet. Twee keer had FC Barcelona-ster Alexis Sanchez een voet in het doelpunt. Eerst rondde de winger zelf een aanval knap af. Met een schot in de korte hoek vloerde hij Club-doelman Mathew Ryan. Twee minuten later bediende hij de vrijstaande Jorge Valdivia en die liet Ryan opnieuw kansloos.

Een onmondig Australië leek op een serieuze afstraffing af te stevenen, maar gaandeweg de eerste helft knokten de Socceroos zich terug in de wedstrijd en Tim Cahill zorgde tien minuten voor de pauze met een rake kopbal voor de aansluitingstreffer.

Buitenspel

Na de kampwissel trof een bedrijvige Cahill opnieuw raak, maar deze keer werd zijn doelpunt terecht afgekeurd voor buitenspel. Australië drong stevig aan, maar in de slotfase viel het doelpunt dan toch nog aan de overkant.

De ingevallen Jean Beausejour (ex-AA Gent) zette de 3-1 eindstand op het bord.

Eerder op de avond vernederde vicewereldkampioen Nederland in de openingswedstrijd in groep B regerend wereldkampioen Spanje met 1-5. In de stand staan Nederland en Chili met drie punten aan de leiding, Australië en Spanje volgen respectievelijk op de derde en de vierde plaats.

Op de tweede speeldag (18 juni) neemt Spanje het op tegen Chili en gaat Nederland voor zes op zes tegen Australië. (Belga/SD)