Duchâtelet wil enquête over competitiehervorming

© Belga

Om uit de impasse rond de competitiehervorming te geraken, doet STVV-voorzitter Roland Duchâtelet een opmerkelijk voorstel aan profligavoorzitter Ivan De Witte.

Om uit de impasse rond de competitiehervorming te geraken, doet STVV-voorzitter Roland Duchâtelet een opmerkelijk voorstel aan profligavoorzitter Ivan De Witte. Volgens Duchatelet moet de profliga op zeer korte termijn een enquête organiseren via een gespecialiseerd bureau.

Daarin moeten twee vragen gesteld worden: (1) Bent u een voetballiefhebber? en, indien het antwoord ja is, (2) Bent u voor of tegen play-offs in de eerste klasse van het Belgisch voetbal?

Als de meerderheid van de respondenten zich uitspreekt voor play-offs, dan zijn de K11 bereid om hun wens voor een competitie zonder play-offs te laten varen.

Als de ‘voetballiefhebbers’ echter tegen de play-offs stemmen, dan moeten de G4 zich engageren om terug te keren naar een competitie van achttien clubs zonder play-offs.

Op 10 december werd er na een stemming beslist om terug te keren naar een eerste klasse met 18 clubs en het systeem van de play-offs af te schaffen. De voorbije weken werd druk vergaderd om tot een compromis te komen.

Het volledige persbericht van Roland Duchâtelet (Word-document):

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier