Duits boegbeeld Bastian Schweinsteiger stopt bij de Mannschaft

Bastian Schweinsteiger © AFP

Bastian Schweinsteiger stopt als Duits voetbalinternational. De 32-jarige middenvelder speelde 120 interlands bij de Mannschaft met als hoogtepunt de wereldtitel in 2014.

De Duitser maakte het nieuws bekend in een open brief op zijn Twitterpagina. ‘Ontzettend bedankt voor de leuke tijd’, schreef hij.

“Ik heb onlangs aan bondscoach Joachim Löw gevraagd om me in de toekomst niet meer op te roepen voor de nationale ploeg. Ik wil de supporters, de Mannschaft, de Duitse Voetbalbond, de trainers en het team rond de nationale ploeg bedanken voor alles. Ik heb in 120 interlands mijn land mogen vertegenwoordigen en momenten mogen beleven die onbeschrijflijk waren”, aldus ‘Schweini’.

Schweinsteiger – die onlangs nog in het huwelijksbootje stapte met de Servische tennisster Ana Ivanovic – had na het afgelopen EK in Frankrijk nog mist gespuid over zijn internationale carrière. “Ik heb daar nog niet over nagedacht. Ik heb al mijn energie in dit toernooi gestoken”, vertelde de kapitein van de Duitsers toen na de uitschakeling van de Mannschaft in de halve finales tegen gastland Frankrijk.

“De bondscoach weet hoe graag ik EURO2016 had willen winnen, maar dat is niet gelukt en dat moet ik aanvaarden. Met het behalen van de wereldtitel in 2014 hebben we iets bereikt wat ik in mijn carrière niet meer zal herhalen. Daarom is het verstandig om nu te stoppen en de ploeg alle succes toe te wensen voor de kwalificatie voor het WK van 2018. De Mannschaft is altijd als familie voor mij geweest en ik hoop dan ook dat onze band op de een of andere manier toch nog intact blijft”. (JF)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten