Duits international kampte met depressie

© IMAGEGLOBE

René Adler, de doelman van HSV Hamburg die sinds kort weer deel uitmaakt van de Mannschaft, erkent in een Duits magazine dat hij enkele jaren geleden schrik had om zijn collega Robert Enke achterna te gaan.

De internationale voetbalwereld werd ruim drie jaar geleden (op 10 november 2009) opgeschrikt door de zelfmoord van Hannover 96-doelman Robert Enke. Maar René Adler kampte die periode met vergelijkbare problemen. De huidige goalie van HSV vreesde eventjes zijn collega-international achterna te gaan, zo vertelde hij aan het Duitse tijdschrift Stern.

“Ik moest erg oppassen dat ik niet in een depressie zou belanden”, beweert de 27-jarige keeper in het blad. “Robert en ik leken veel op elkaar. We waren allebei erg gevoelig en konden niet tegen de enorme druk. Ik was bang dat ik dezelfde weg zou opgaan als hij.” Adler had zelf veel last van blessures en kon niet tegen de grote druk bij Bayer Leverkusen, waar hij van 2002 tot 2012 onder contract lag. “Ik voelde me nooit lekker in de nabijheid van het stadion. Daarom was ik vaak blij als ik naar huis terugkeerde. Mijn leven ging altijd alleen over voetbal. Nu kan ik de sport scheiden van mijn privéleven en eindelijk weer genieten.”

Adler maakte voor de oefeninterland tegen Nederland (op 14 november) voor het eerst sinds twee jaar deel uit van de Mannschaft van bondscoach Joachim Löw. (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier