Duitse doelman Manuel Neuer: ‘Wij spelen alleen nog finales’

Manuel Neuer © Belga Image

De titelverdediger staat onder druk na de nederlaag tegen Mexico.

Voor Duitsland begon het WK in mineur. De titelverdediger liet zich in zijn eerste wedstrijd verrassen door Mexico. Volgens aanvoerder Manuel Neuer, na heel wat blessureleed opnieuw fit, is het nu aan de spelers om in de volgende wedstrijden tegen Zweden en Zuid-Korea te reageren.

‘Wij hebben een ervaren kern waarin niemand zijn verantwoordelijkheid wil ontlopen. De spelers moeten nu iets tonen. We geloven in onszelf en we weten tot wat we in staat zijn. Dat moeten we tegen Zweden ook tonen. Vanaf nu zijn het alleen nog maar finales’, zei de doelman tijdens een persmoment in het Duitse WK-kamp in Watutinki.

De 0-1 nederlaag zondag tegen Mexico was voor Neuer en zijn teamgenoten een koude douche. ‘Iedereen was ontgoocheld over de manier waarop die wedstrijd is verlopen. We zijn daarna gaan samenzitten en hebben uitvoerig gesproken over wat er beter moet. Iedereen heeft daarbij eerlijk zijn mening gezegd. Wij zijn onze eigen grootste critici’, benadrukt de 32-jarige doelman. ‘Tegen Mexico ontbrak het ons aan vertrouwen, al weet ik niet waarom. We moeten ervoor zorgen dat ons dat niet meer overkomt.’

Zaterdagavond komt Duitsland een tweede keer in actie. In Sotsji speelt de Mannschaft dan tegen Zweden, dat op de eerste speeldag Zuid-Korea versloeg met 1-0.

Volgende week woensdag (27 juni) neemt de regerende wereldkampioen het in Kazan op tegen de Koreanen.

Lees ook:

‘Het is een verschil of Neuer in de goal staat of iemand anders’

‘Duitsland en Brazilië zullen nog groeien in dit toernooi’