Duitsers voetballen Denen naar huis

© Reuters

Geen verrassingen in groep B. Duitsland zet Denemarken opzij met 2-1 en plaatst zich als groepswinnaar voor de kwartfinales.

Duitsland heeft ook zijn derde en laatste groepswedstrijd op het EK gewonnen. Tegen Denemarken werd het 2-1 in het Oekraïnse Lviv. Bij de rust was het 1-1 gelijk. Lukas Podolski startte in zijn honderdste interland. De 27-jarige spits van Keulen, volgend seizoen Arsenal, vierde dat in de 19e minuut met een doelpunt. Vijf minuten later kwamen de Denen al langszij. Van dichtbij kopte Michael Krohn-Dehli de gelijkmaker binnen.

In de tweede periode gingen de Duitsers meer domineren, al was de eerste goede kans voor de Denen. Jakob Poulsen knalde op de paal. De Duitsers gingen voluit voor de zege en tien minuten voor affluiten was het raak. Na een knappe voorzet van Mesut Ozil hoefde Lars Bender alleen maar binnen te tikken. In de blessuretijd ontsnapte Denemarken nog aan de 3-1. André Schürrle werd voor buitenspel afgevlagd.

Club Bugge-middenvelder Niki Zimling startte in de basis bij Denemarken en werd in de 76e minuut vervangen door Christian Poulsen. (Belga/INM)