Duitsland en Polen in teleurstellend gelijkspel: 0-0

Mesut Ozil in duel met de Poolse spelers Krzysztof Maczynski en Grzegorz Krychowiak © REUTERS

Het burenduel tussen Duitsland en Polen in Saint-Denis is op een zoutloze 0-0 geëindigd. Het gelijkspel betekent evenwel dat beide ploegen na twee speeldagen met 4 punten aan de leiding gaan in groep C en goed op weg zijn naar de achtste finales.

In de eerste helft legden de twee teams geen enkele echte kans op de mat, in de tweede helft was er meer opwinding, met een grote kans aan beide zijden, maar al bij al was het een teleurstellende match.

Geen van beide ploegen verdiende te winnen, maar ze gaan wel met 4 punten aan de leiding in de groep, op één punt gevolgd door Noord-Ierland. Oekraïne blijft zonder punten achter na twee speeldagen en is meteen als eerste land op deze eindronde uitgeschakeld.

Man van de Match

De Duitse verdediger Jérôme Boateng werd verkozen tot Man van de Match.

“Een sterke prestatie in het hart van de verdediging als persoonlijke lijfwacht van zijn ploegmaat bij Bayern Robert Lewandowski gaf de doorslag”, aldus de UEFA. “Hij had tien succesvolle verdedigende interventies en hielp zijn team de nul houden”. Boateng pakte ook geel voor een charge op de Poolse aanvaller Milik.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier