Duitsland overklast Portugal met zware 4-0

© Reuters

Duitsland heeft de openingswedstrijd in groep G op het WK in Brazilië gewonnen. In een Europese clash tegen Portugal in de Arena Fonte Nova van Salvador haalde de ‘Mannschaft’ het met zware 4-0 (rust: 3-0) cijfers van de Portugezen, die meer dan een helft met tien moesten spelen na een rode kaart voor Pepe.

Thomas Müller (Bayern) was de held van de namiddag met drie doelpunten. De wedstrijd ging furieus van start met twee teams die allebei op zoek gingen naar een snel openingsdoelpunt. Tot twee maal toe kon Ronaldo uitbreken, maar telkens zonder succes. Duitsland stak na 7 minuten voor een eerste keer de neus aan het venster. Een slechte uittrap van Rui Patricio werd door Khedira in één tijd net naast getrapt. Dit was slechts uitstel. Na tien minuten haakte Joao Pereira Götze in het strafschopgebied. Mazic twijfelde niet en wees naar de stip. Dat is een koud kunstje voor Thomas Müller (11.) (1-0), de Gouden Schoen van het WK 2010.

Na het openingsdoelpunt verwaterde het spel een beetje. Nani haalde nog eens uit maar zonder succes. Een mooi uitgespeelde counter van de Duitsers leverde een hoekschop op. Kroos schilderde die op het hoofd van Mats Hummels, die de score verdubbelde (31.) (2-0). Portugal was het noorden kwijt en verloor kort nadien ook centrale verdediger Pepe met een rode kaart (36.).

Pepe raakte in een duel Müller in het gezicht, die neerging. Daarop ging Pepe verhaal halen bij Müller, vergezeld van een licht kopstootje. Reden genoeg voor de scheidsrechter om Pepe naar de kant te sturen. En nog was de miserie voor de Portugezen niet gedaan want op slag van rust (45.) maakte Müller met zijn tweede van de avond er 3-0 van, meteen ook de ruststand.

Met een 3-0 voorsprong en een man-meer-situatie konden de Duitsers na de pauze de wedstrijd rustig uittikken. Tot overmaat van ramp viel Fabio Coentrao bij de Portugezen nog uit met een op het eerste zicht ernstige blessure. Het WK van de linkervleugel van Real Madrid zou wel eens afgelopen kunnen zijn. De Portugezen konden nog wel een aantal halve kansen afdwingen, maar twaalf minuten voor affluiten was het opnieuw Duitsland dat kon scoren. Rui Patricio zat opnieuw niet goed bij een voorzet van op rechts en Müller kon zijn derde van de wedstrijd binnentikken. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier