Duitsland verslaat Portugal (1-0)

© Reuters

Mario Gomez maakte het winnende doelpunt voor Duitsland. Portugal slaagde er niet in voorbij de Duitse doelman Neuer te komen die een uitstekende wedstrijd speelde.

Duitsland heeft in het Oekraïense Lviv zijn eerste wedstrijd in groep B op het EK voetbal met 1-0 gewonnen van Portugal. In een erg matige partij scoorde Mario Gomez na 72 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd.

De verwachtingen voor de eerste absolute kraker op dit EK waren enorm hooggespannen, maar beide ploegen konden die aanvankelijk niet inlossen. Duitsland eiste in een teleurstellende eerste helft de bal op, maar kwam niet tot uitgespeelde kansen. Portugal wachtte geduldig af en versierde zo de beste kans voor de rust. Pepe pakte op slag van rusten uit met een knaller van formaat na een hoekschop, maar zijn poging strandde tegen de deklat.

Na de kampwissel kabbelde de wedstrijd rustig verder. Op het moment dat Lazio-aanvaller Miroslav Klose langs de zijlijn klaar stond om in te vallen, trof de tot dan toe onzichtbare Gomez dan toch raak.

Duitse doelman redt team

Na een precieze voorzet van Khedira kopte ‘Super Mario’ het leer in de rechterbenedenhoek (0-1). De Portugezen trokken met het mes op de keel dan toch eindelijk richting het doel van Neuer. Het werd nog pompen of verzuipen voor de Mannschaft.

Cristiano Ronaldo pakte van op links uit met een verrassende knal, maar Neuer bracht knap redding. Een mislukte voorzet van Nani viel op de dwarslat, de ingevallen Varela stuitte opnieuw op een uitstekende Neuer.

Duitse bondscoach is tevreden man

“Ik ben zeer tevreden met de prestatie van mijn team”, verklaarde Duits bondscoach Joachim Löw na een nochtans tegenvallende partij. “Tactisch leverden wij vandaag een uitstekende prestatie af. We hebben gewonnen en dat is alles wat telt. In de eerste helft klopte ons defensieve plaatje helemaal. In aanvallend opzicht treuzelden we vaak te lang, waardoor de Portugese verdedigers telkens konden terugkeren. In de volgende wedstrijden moeten we wel proberen om meer kansen te creëren”, aldus Löw. (Belga/INM)