Dunga volgt Scolari op als hoofd Braziliaanse nationale voetbalploeg

Carlos Dunga © BelgaImage

De Braziliaan Carlos Dunga volgt de onlangs opgestapte Luiz Felipe Scolari op als bondscoach van de Braziliaanse nationale voetbalploeg.

Voor Dunga is het zijn tweede mandaat aan het hoofd van de Seleçao. Hij coachte de Goddelijke Kanaries een eerste keer tussen 2006 en 2010. De Braziliaan volgde toen na het WK in Duitsland Carlos Alberto Parreira op. In 2007 won hij met de Seleçao de Copa America en in 2009 de Confederations Cup. Na het WK in Zuid-Afrika stapte hij teleurgesteld op. Daar was Brazilië er in de kwartfinales uitgegaan tegen Nederland.

De vijftigjarige Dunga treft bij de Braziliaanse nationale ploeg een puinhoop aan na het desastreus verlopen WK in eigen land. Na de blessure van Neymar gingen ze immers in de halve finales in de ‘Schande van Belo Horizonte’ met 1-7 onderuit tegen de latere wereldkampioen Duitsland.

In de kleine finale werden ze tot slot met 3-0 van het veld getikt door Nederland. Als speler werd Dunga in 1994 wereldkampioen. De voormalige verdedigende middenvelder was kapitein van de selectie die in 1994 de titel pakte op het WK in de Verenigde Staten. In totaal kwam hij 91 keer in actie voor zijn vaderland.