Duurste doelman ooit: Alisson voor recordbedrag van AS Roma naar Liverpool

Alisson © Belga Image

De kogel is door de kerk: de Braziliaanse doelman Alisson Becker ruilt AS Roma voor Liverpool. De 25-jarige Becker ondertekent een contract voor ‘lange termijn’, maakten The Reds bekend.

Becker maakt, zo laat Roma weten, de overstap voor 62,5 miljoen euro en wordt daarmee de duurste doelman ooit. Dat bedrag kan via bonussen zelfs nog met 10 miljoen oplopen.

Becker stoot zo Gianluigi Buffon van de troon. De legendarische Italiaanse doelman ruilde in 2001 Parma voor Juventus voor ongeveer 53 miljoen.

‘Ik ben heel blij, dit is een droom die uitkomt’, reageerde de doelman op de clubsite. ‘Dit is een grote stap voor mijn carrière en leven. Je mag er zeker van zijn dat ik alles zal geven.’

Coach Jürgen Klopp is in de wolken met de transfer. ‘Hij is een van de beste keepers ter wereld. Hij zal zich net als iedereen moeten aanpassen aan de Premier League. We hebben hem aangetrokken om zijn kwaliteiten die in alle opzichten tot het hoogste niveau behoren.’

Becker speelde sinds 2016 bij Roma, dat eerder donderdag al het vertrek van de keeper aankondigde. Op het WK in Rusland was hij de vaste nummer 1 tussen de palen bij Brazilië. De Seleção sneuvelde op het toernooi in de kwartfinales tegen België.

Bij Liverpool gaat hij de strijd aan met de Duitser Loris Karius en Rode Duivel Simon Mignolet.