Eddy Snelders laat alle pistes open

© Belga

De aandeelhouders van Germinal Beerschot beslissen op 16 november 2010 of Eddy Snelders toetreedt tot de raad van bestuur.

De aandeelhouders van Germinal Beerschot beslissen op 16 november 2010 of Eddy Snelders toetreedt tot de raad van bestuur.
“De vraag komt van mijn pa”, zegt de cocommentator van Sporza Radio en zoon van meerderheidsaandeelhouder René Snelders. “Het is niet de bedoeling om zijn plaats in te nemen, wel om me bij het geheel te voegen, zoals Peter Verhaegen er naast Jos Verhaegen bijkwam.”

Aangenomen wordt dat er in de familie Snelders nog wrevel leeft tegenover trainer Glen De Boeck, wiens positie sowieso al ter discussie staat. De Boeck bood bij Cercle Brugge Kristof Snelders, de zoon van Eddy en kleinzoon van René, weinig speelkansen en ontzegde hem een transfer naar Kortrijk.

Die zaken leken het tot enkele maanden geleden onwaarschijnlijk te maken dat De Boeck trainer zou kunnen worden op het Kiel. Dat gebeurde toch, via voorzitter Herman Kesters, die hem grotendeels op eigen houtje binnenhaalde.

“Kesters speelde soloslim”, foeterde René Snelders op 25 mei 2010 in de Gazet van Antwerpen. Wat later liet de club weten dat het directiecomité zich achter de beslissing van de voorzitter schaarde.

Daarnaar verwijst nu ook Eddy Snelders: “Iedereen ging akkoord met die aanstelling. Glen vond Kristof niet voldoende voor Cercle, zulke dingen gebeuren. Het is belachelijk om dat er nu bij te sleuren. Glen moet beoordeeld worden op zijn huidige prestaties.”

Voorzitter? Vorige week vroeg de Gazet van Antwerpen zich af of Eddy Snelders de nieuwe voorzitter wordt. Het mandaat van Kesters loopt in juni af. Zijn positie oogt niet stevig meer na onder andere de manier waarop hij De Boeck aantrok.

Snelders: “Laat mij even afwachten. Als ik al aanvaard word, zal ik na de vergadering wel horen welke functie er eventueel voor mij weggelegd is en bekijken of ik me daarin kan vinden.”

(Kristof De Ryck)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier