Eden Hazard: “Ik ben geen ster, de ploeg is de ster”

Wie Hazard vervangt is nog onduidelijk. © Reuters

Eden Hazard is na twee gespeelde wedstrijden op EURO2016 tevreden over zijn prestaties op het EK. De kapitein van de Rode Duivels deed het niet onaardig tegen Italië (0-2) en was goed tegen Ierland (3-0), maar beseft ook dat het altijd beter kan.

Hazard, zaterdag na een weergaloze ren nog goed voor de assist voor de derde Belgische treffer tegen Ierland, liep tegen de Ieren een lichte blessure aan de rechterduim op. Zijn ligament werd geraakt, hij traint en speelt met een speciale brace maar heeft daar weinig last van. “Tot nu toe ben ik tevreden over mijn prestaties, al kan het natuurlijk altijd beter”, klonk het.

Bij de Duivels wordt er vaak naar Hazard en Kevin De Bruyne gekeken om wedstrijden te beslissen. “Ik ben geen ster, de ploeg is de ster”, reageerde de nummer tien. “De media maken een ster van mij, maar wij gedragen ons als ploeg en als een sterk collectief. Ik ben hier om het team op de best mogelijke manier te helpen. Ik beschouw mezelf ook niet als een spelmaker. Het middenveld maakt het spel en spelers als Kevin en ik zijn er om beslissend te zijn. België is meer dan Kevin en ik, het is een stevig collectief. Kevin en ik praten veel met mekaar, op het EK loopt ons samenspel beter.”

Hazard neemt zijn rol als kapitein van de Rode Duivels overigens erg ter harte. “Ik heb al veel interlands gespeeld en ben een belangrijkere speler geworden in de nationale ploeg. Ik ben het niet gewend om veel te praten, daar moet ik nog in bijleren. Voor aanvang van de wedstrijden probeer ik de ploeg wel te motiveren, al is dat niet altijd makkelijk omdat ik niet bepaald de meest ernstige speler uit de selectie ben”, lachte de immer speelse Hazard. (Belga/NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier