Eden Hazard: ‘Ik heb er altijd van gedroomd om de mensen te vermaken’

Eden Hazard © Reuters

‘Net zoals Zinédine Zidane mijn idool was, denk ik dat ik dat voor heel wat Belgen ben. Een reden te meer om me nooit te laten gaan, om nooit op te geven’, zegt de Rode Duivel van Chelsea.

Chelsea domineert momenteel de Premier League, met vijf punten voorsprong op Manchester City, acht op Manchester United en Tottenham, en negen op Arsenal en Liverpool. Dat danken The Blues aan hun nieuwe aanvaller Diego Costa en hun metronoom Cesc Fàbregas, maar evengoed aan de bloeiende vorm van Eden Hazard, die jaar na jaar dichter sluipt bij de absolute wereldtop. Voor zijn 23 jaar is hij al erg volwassen. “Ik heb er altijd van gedroomd om de mensen te vermaken”, weet hij. “En dat is wat ik nu elk weekend kan doen. God is een groot woord. Net zoals Zinédine Zidane mijn idool was, denk ik dat ik dat voor heel wat Belgen ben. Een reden te meer om me nooit te laten gaan, om nooit op te geven.”

Eden Hazard wordt duidelijk aangetrokken door de Premier League. “De volle stadions, de onberispelijke velden, de speciale sfeer en vooral de beste competitie ter wereld. Zelfs als we in de beker tegen een vierdeklasser spelen zit Stamford Bridge vol. In Engeland krijgen de spelers ook veel verantwoordelijkheid. Je mag eten en doen wat je wilt, als je maar goed bent op het voetbalveld. Voor een jonge speler als ik is het verrijkend om wekelijks tegen de toppers te spelen. Het gaat er aan 200 per uur, verdedigen-aanvallen, aanvallen-verdedigen, er wordt niet gerekend. Vandaar scores zoals onze 3-6 op Everton. We stonden 0-2 voor, maar we bleven aanvallen. En ook Everton liet nooit de schouders hangen. Mourinho vond het vast niet leuk dat we drie goals slikten, maar hij was desondanks toch tevreden dat we een sterke match gespeeld hadden … en dat we gewonnen hadden. Hij krijgt vaak het etiket van defensieve trainer, maar hij geniet ook van wat spektakel.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier