Eden Hazard: ‘Ik kan niet wachten om naar Brazilië af te reizen’

© BelgaImage

Eden Hazard is klaar om te vertrekken naar het WK in Brazilië. Eerst staat echter nog de uitwuifwedstrijd tegen Tunesië op het programma. Daarin zal hij vermoedelijk in de basiself starten.

Eden Hazard kijkt reikhalzend uit naar het WK in Brazilië. Het nummer tien van de Rode Duivels (en sinds kort ook van Chelsea) kan niet wachten om naar Zuid-Amerika af te reizen. Dat zei hij na de training van de Belgen in Westkapelle.

“De vorm is goed”, stelde Hazard. “Ik kan echt niet wachten om naar Brazilië af te reizen en in actie te komen op het WK”, klonk het. De dribbelkont start zaterdag normaal gezien in de basiself in de zogeheten uitwuifwedstrijd tegen Tunesië. “Ik voel me beter als ik enkele wedstrijden op rij speel en de coach weet dat. De oefeninterland van zondag tegen Zweden was niet mijn beste match, maar kritiek zal er altijd zijn.”

“Ik begrijp dat mensen veel van me verwachten. Kritiek deert me ook niet echt, zoiets maakt nu eenmaal deel uit van de sport. Bij Chelsea speel ik echter veel meer wedstrijden en daar is het makkelijker om me te tonen. Ik probeer altijd het maximum van mezelf te geven.”

Hazard wordt de laatste dagen overigens erg nadrukkelijk aan de Franse landskampioen Paris Saint-Germain gelinkt, maar over transfergeruchten wilde hij niet praten. Hij bevestigde zelf wel dat hij effectief het nummer tien bij Chelsea gekregen heeft. “Dat rugnummer spreekt me al jaren aan en is mijn absolute favoriet. Ik speelde er ook al bij Lille mee en ook bij de Rode Duivels is het mijn geliefkoosd nummer.”

Kevin Mirallas: ‘Ik ben opnieuw klaar voor de dienst’

Ook Kevin Mirallas wordt zaterdag in de oefeninterland van de Rode Duivels tegen Tunesië in de basiself van Marc Wilmots verwacht. “Ikzelf heb geen idee of ik speel, maar ik ben er klaar voor. Tegen Zweden ben ik niet in actie gekomen, dus nu hopelijk wel. Ik voel me in ieder geval wel goed. Na mijn spierblessure heb ik hard gewerkt en nu ben ik opnieuw klaar voor de dienst”, aldus de winger van Everton.

Mirallas ligt voor een plaats op rechts in balans met Dries Mertens. “Op een WK zijn er al drie wedstrijden in de groepsfase en ik denk niet dat we dan driemaal met dezelfde ploeg zullen spelen”, stelde Mirallas. “We zullen iedereen nodig hebben op het WK. Iedereen wil spelen en de coach kan maar elf spelers opstellen.”

Zaterdag wil Mirallas er alvast het beste van maken tegen het Tunesië van Georges Leekens. “We spelen thuis voor een vol stadion en het is al een tijdje geleden dat we daar nog eens een goed resultaat neergezet hebben”, verwees Mirallas naar de nederlagen van de Belgen tegen Colombia (0-2) en Japan (2-3) en de gelijke spelen tegen Wales (1-1) en Ivoorkust (2-2). “Ik ben er echter van overtuigd dat Georges voor een verrassing zal willen zorgen. Het grote verschil met zijn opvolger Marc Wilmots is dat we ons met Marc hebben kunnen plaatsen voor een groot toernooi. Marc is veel directer en geeft ons veel

vertrouwen.”

Romelu Lukaku: ‘Divock is heel compleet en ik ben onder de indruk van zijn kwaliteiten’

Man-in-vorm Romelu Lukaku start zaterdag niet in de basiself van de Rode Duivels in de oefeninterland in het Koning Boudewijnstadion tegen Tunesië. De spits was in de voorbije interlands tegen Luxemburg (5-1) en Zweden (0-2) goed voor maar liefst vier treffers, maar heeft nu een beetje rust nodig.

Lukaku miste de training van woensdag omwille van een contractuur in de dij. “Ik voelde toen wat op de ochtendtraining en de medische staf wil geen risico nemen”, klonk het vrijdag in Knokke-Heist. “Ik moet fris aan het WK beginnen. Ik wil wel spelen, maar de coach beslist. In Brazilië hebben we voor aanvang van de matchen en tussendoor immers ook nog voldoende tijd om te rusten.”

Lukaku wordt in de basiself tegen de Tunesiërs vervangen door youngster Divock Origi. “Divock is heel compleet en ik ben eerlijk gezegd onder de indruk van zijn kwaliteiten. Hij is erg sterk in één-tegen-één-situaties, is heel snel en heeft een goed schot. Hij moet alleen nog wat aan zijn fysieke gestalte werken”, klonk het bij Lukaku.

De afgelopen seizoen aan Everton uitgeleende Lukaku krijgt na het WK bij Chelsea in principe concurrentie van Atletico-spits Diego Costa. “Ik heb het ook gehoord. Bij Chelsea heb ik de laatste jaren echter al veel spitsen gezien, we zien wel wat de toekomst brengt. Er zijn veel clubs geïnteresseerd in mij. Eerst en vooral moeten we als Rode Duivels een goed WK spelen. Als we het als ploeg doen, is iedereen een winnaar”, stelde Lukaku. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier