Eden Hazard: ‘Ik wil beslissend zijn’

Eden Hazard: 'Vanaf nu is alles mogelijk.' © BELGA

Eden Hazard wil zich meer laten gelden in de wedstrijd tegen de VS. “Ik wil graag beslissend zijn en ook constanter doorheen de hele wedstrijd.”

“Momenteel heb ik al wel enkele goede acties, maar nog geen grote wedstrijden op dit WK op mijn naam staan”, zei Hazard aan de vooravond van de achtste finale in Salvador. “Hopelijk kan ik beide dingen combineren tegen de Verenigde Staten. Hopelijk ziet de wereld een grootse Eden in de knock-outfase.”

‘Vanaf nu alles mogelijk’

“Ik had niet verwacht dat de VS uit de groepsfase zou geraken. Amerika heeft een heel goede ploeg en bracht zelfs Duitsland in de problemen. Wij willen echter zo ver mogelijk doorstoten op dit WK en moeten alles geven. Vanaf nu is alles mogelijk. We onderschatten de Amerikanen helemaal niet, maar zijn ook niet bang.”

De dribbelkont van de Duivels en Chelsea forceerde dit WK met assists voor Dries Mertens (tegen Algerije) en Divock Origi (tegen Rusland) al tweemaal de beslissing in de slotfase. “Eerlijk gezegd had ik gedacht dat ik vermoeider zou zijn na een zwaar seizoen in de Premier League. Dat ik laat in de partij nog beslissend kan zijn, betekent dat ik klaar en fit ben.”

Laatste strafschop

Voor Hazard hoeft het tegen de Amerikanen niet tot elfmeters te komen. “Hopelijk is dat niet nodig, want dan komt er nog meer druk op de schouders van de spelers te liggen. Als ik mag kiezen, geef ik liever de laatste strafschop”, aldus specialist Hazard. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier