‘Eden Hazard kan Chelsea de titel bezorgen’

© AFP

Belgen blinken uit in Premier League en oogsten veel lof.

Vooral Eden Hazard laat een verpletterende indruk na. Tegen Newcastle was de Rode Duivel opnieuw beslissend voor zijn nieuwe club Chelsea. The Blues haalden het met 2-0, Hazard scoorde het eerste doelpunt met een strafschop en bood Fernando Torres de 2-0 aan (beelden onder artikel).

Chelsea staat na drie wedstrijden met negen op negen aan de leiding in de Premier League en daar heeft Hazard een belangrijk aandeel in: bij liefst zeven van de acht (!) doelpunten was hij betrokken. Op de openingsspeeldag leidde de middenvelder met een uitgelokte strafschop en een assist Chelsea naar een vlotte winst bij Wigan (0-2). Tegen Reading (4-2) lokte hij opnieuw een strafschop uit en deelde in de tweede helft nog twee assists uit.

‘Hazard maakt het verschil’Na het duel tegen Chelsea stak Newcastle-manager Alan Pardew zijn bewondering voor Hazard niet onder stoelen of banken. “Het is duidelijk waarom zoveel topclubs achter hem aanzaten, hij heeft Chelsea in een extra dimensie in de eerste wedstrijden van dit seizoen. Hij mag dan nog maar drie wedstrijden hebben gespeeld, iedereen kan zien hoe goed hij wordt. Samen met Torres geeft hij Chelsea dat tikkeltje extra.”

Ook Torres zelf weet waarom hij dit seizoen beter de weg naar het net lijkt te vinden. “Een speler als Hazard maakt het verschil. Het is een voorrecht voor een spits om een speler als hem achter je te hebben”.

Belgen blinken uit

Ook Marouane Fellaini heeft zijn seizoensstart niet gemist. Nadat hij vorige week Everton met een fraai kopbaldoelpunt naar een 1-0 zege leidde tegen vicekampioen Manchester United, scoorde ‘Big Fella’ zaterdag op bezoek bij Aston Villa het tweede doelpunt voor Everton (1-3). Kevin Mirallas viel in de tweede helft in en zag een doelpunt afgekeurd worden voor buitenspel.

Moussa Dembélé kon niet verhinderen dat Fulham met 3-2 onderuitging bij Manchester United, maar werd in het BBC-programma Match of the Day uitgeroepen tot uitblinker van zijn team.

Jan Vertonghen stond voor de eerste keer in de basis bij Tottenham Hotspur, dat in eigen huis niet verder geraakte dan een 1-1 gelijkspel tegen West Bromwich Albion. Vertonghen keek vlak na de rust tegen een gele kaart aan.

Bij de bezoekers mocht Romelu Lukaku op het uur invallen. Scoren deed de spits niet, maar hij was een gesel voor de verdediging van de Spurs. De krant The Guardian verwoordt het zo: “Lukaku kwam bij Chelsea amper aan spelen toe, maar lijkt klaar om bij WBA zijn echte waarde te tonen.” (Belga/KVDA)