Eden Hazard: ‘Laat Argentinië maar favoriet zijn’

Eden Hazard legt aan voor één van de dertig Belgische schoten op doel tegen de VS. © BELGA

Beslissend was hij niet, maar Eden Hazard speelde goed tegen de VS. “Ik heb niet de ambitie om telkens de beste speler te zijn. Winst, dat is het enige wat telt”

Dat zei Hazard na afloop van de wedstrijd voor de camera van Sporza. De Rode Duivels wonnen hun drie groepswedstrijden, maar het spel liep vaak stroef. Tegen de VS tapten de Belgen duidelijk uit een ander vaatje, maar ook nu verliep scoren moeilijk.

“We stuitten vandaag op een Tim Howard die de wedstrijd van zijn leven heeft gespeeld”, zei Hazard na afloop van de match. “Maar goed, we hebben uiteindelijk toch de openingen gevonden en we staan verdiend in de volgende ronde.”

Clash met Messi

Toen de 2-0 viel, leek de wedstrijd afgelopen, maar de Amerikanen knokten zich toch opnieuw in de wedstrijd met een doelpunt van Julian Green. “Het tegendoelpunt bezorgde ons zeker stress en we raakten ook moe. Maar gelukkig bleven we solide en hebben we de klus geklaard”, aldus de flankaanvaller.

In de kwartfinale wacht Argentinië, dat Zwitserland versloeg met 1-0 na een zenuwslopende partij. Hoe kijkt de Belgische ster uit naar de clash met Messi? “Argentinië is een goede ploeg. Nu zal echter moeten blijken wie nog fit is. Laat Argentinië maar de favoriet zijn en wij de underdogs. Ik geloof sterk dat deze rol ons zal liggen en dat we zaterdag voor een stunt kunnen zorgen.” (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier