‘Eden Hazard ruilt Lille voor Tottenham Hotspur’

© Belga

Rode Duivel Eden Hazard is volgens mediaberichten tot een akkoord gekomen met de Londense club Tottenham Hotspur.

Eden Hazard, die de voorbije seizoenen het mooie weer maakte bij de Franse landskampioen Lille, heeft een akkoord met Tottenham Hotspur, dat meldt de website France Football. Beide clubs moeten het onderling nog eens worden over een eventuele verkoop. In het contract met zijn huidige werkgever staat namelijk een opstapclausule van 40 miljoen euro. Verwacht wordt dat daar stevig over onderhandeld zal worden.

“Goede club, goede coach”

Tijdens de RTBF-uitzending van ‘La Tribune’ liet de voetballer uit La Louvière niet te veel in zijn kaarten kijken. “Tottenham is een goede ploeg met een goede trainer. Maar tot het einde van het seizoen concentreer ik mij op Lille.”

De Belg die aan zijn vijfde seizoen bij landskampioen LOSC Lille bezig is, stak zijn voorkeur voor de Premier League niet weg. “Daar kan ik het meeste leren. Er heerst altijd een fantastische sfeer, ook in de kleinere wedstrijden. Het is gewoon een hoger niveau. Ik verkies Engeland boven Spanje, waar je of voor Barcelona of voor Real Madrid moet spelen als je kampioen wil worden en dat is niet evident op mijn leeftijd.”

Speelkansen

De 21-jarige dribbelkont verkiest de Spurs, die momenteel derde staan in de Premier League, boven aanbiedingen van Arsenal, Chelsea, Manchester City en Manchester United. De creatieve middenvelder denkt ook meer speelkansen te krijgen dan bij de andere clubs. Een andere voorwaarde voor een eventuele overstap was om Champions League-voetbal te spelen. (SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier