Eden Hazard: ‘Zege tegen Zweden is goed voor moraal’

© BelgaImage

De Rode Duivels reageren positief op hun gewonnen oefenwedstrijd tegen Zweden.

Romelu Lukaku brak in de oefenwedstrijd van de Rode Duivels tegen Zweden de ban na iets meer dan een halfuur. Hij zorgde voor de erg knappe openingstreffer en scoorde na zijn hattrick tegen Luxemburg al zijn vierde treffer in een week tijd. “Toen Axel Witsel me de bal gaf, wist ik meteen waar ik hem wilde plaatsen”, stelde Lukaku. “Ik heb de voorbije maanden hard aan mijn spel gewerkt en alles lijkt er nu ook uit te komen. Ik heb in ieder geval een goed gevoel aan deze wedstrijd overgehouden. We speelden tegen een fysiek sterke tegenstander en hebben zeker in de eerste helft toch getoond dat we een topteam zijn”, klonk het bij Lukaku, die zijn negende treffer als Rode Duivel lukte.

De spits was ook blij met de stage op Zweedse bodem. “Hetgeen we nodig hadden, hebben we hier ook gekregen. Veel intensieve trainingen met onderlinge partijtjes en een goede oefenwedstrijd. Hard werken loont. In de laatste oefenwedstrijd op Belgische bodem (op 7 juni tegen Tunesië) moeten we ons nog een laatste keer tonen aan ons publiek. Het is eveneens de laatste match om klaar te geraken voor het WK.”

Eden Hazard: ‘Deze zege is goed voor ons moraal’

Eden Hazard besliste de oefenwedstrijd van de Rode Duivels in Stockholm tegen Zweden (0-2). Hij zorgde twaalf minuten voor tijd na een knappe individuele actie voor de tweede Belgische treffer en deed zo de boeken toe. “Deze zege is goed voor ons moraal”, verklaarde Hazard achteraf. “We hebben een intensieve week op Zweedse bodem uitstekend afgesloten. De wedstrijd kende een perfect verloop voor ons. We gaven amper iets weg en scoorden zelf twee mooie doelpunten. Iedereen weet uiteraard dat Brazilië veel belangrijker is en het blijft een voorbereidingswedstrijd, maar deze prestatie is sowieso goed voor het vertrouwen”, aldus Hazard.

“Ik heb tegen Eden al vaker gezegd dat hij meer op doel moet schieten”, klonk het bij bondscoach Marc Wilmots. “Vandaag doet hij dit en de bal gaat er meteen in. Eén kans, één doelpunt, dat is uitstekend”, stelde Wilmots.

De Bruyne: sterkhouder op het middenveld

Ook Rode Duivel Kevin De Bruyne speelde sterk in de oefeninterland tegen Zweden en was één van de sterkhouders op het middenveld van de Belgen. Hij kon zijn goede partij echter net niet met een doelpunt bekronen. De Bruyne was tegen de Zweden tweemaal dicht bij een treffer, maar telkens stond het doelhout in de weg. In de eerste helft krulde hij een bal erg mooi naar de verste hoek, maar spatte het leer uiteen op de kruising, in de slotfase ging een schot van De Bruyne via de buitenkant van de paal buiten.

“Gaat die eerste bal binnen, is het misschien wel een wereldgoal, maar het was net niet. Dat ik niet scoor, is niet zo belangrijk. We moeten allemaal zo fit mogelijk raken met het oog op het WK. Vandaag kenden we een moeilijk wedstrijdbegin, maar nadien hebben we ons snel hersteld. Ik heb vandaag in ieder geval positieve dingen gezien”, klonk het bij de middenvelder van Wolfsburg.

Thibaut Courtois hield netten schoon

Doelman Thibaut Courtois leek de knop van de verloren Champions League-finale te hebben omgedraaid. De 22-jarige Limburger had niet veel werk tegen Zweden, maar stond er toen zijn ploeg hem nodig had. “Voor het vertrouwen van de ploeg is het goed dat we de nul hebben gehouden”, aldus Courtois. “Het was weer even geleden dat ik met deze verdediging speelde en ik het begin van de wedstrijd was het toch even wennen. Na enkele minuten waren we echter al opnieuw op elkaar ingespeeld.”

“Ik denk dat het goed is dat ik vandaag gespeeld heb, zeker met de eerste wedstrijd van het WK in het achterhoofd. Het is nu zaak om al het goede dat we vandaag gezien hebben mee te nemen naar Brazilië.” (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier