Edinson Cavani: een vinger in zijn kont en rood (video)

Edinson Cavani en Gonzalo Jara © Belga Image

Aan de eerste rode kaart voor de Uruguayanen zat ‘een reukje’.

Titelverdediger Uruguay is uitgeschakeld op de Copa América na 0-1 nederlaag tegen gastland Chili. De Uruguayanen eindigden de partij bovendien met negen na twee rode kaarten voor Edinson Cavani en Jorge Fucile.

Vooral aan die eerste uitsluiting zat ‘een reukje’. De Chileense verdediger Gonzalo Jara had zijn vinger in de kont van Cavani geduwd, terwijl er geen bal in de buurt was. De aanvaller PSG reageerde met een slag naar Jara, die zich op theatrale wijze op het gras liet vallen. De scheidsrechter bestrafte Cavani met een tweede gele kaart:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Voor hetzelfde geld had Cavani echter niet eens meegespeeld. In de aanloop naar de wedstrijd was zijn vader Luis betrokken geraakt bij een dodelijk verkeersongeval. Hij reed in de auto van zijn zoon een motorrijder aan, die daarbij het leven liet.

Er werd even gespeculeerd dat Cavani het toernooi zou verlaten, maar uiteindelijk verscheen hij toch aan de aftrap.

Chili won de partij uiteindelijk dankzij een doelpunt van Mauricio Isla en staat als eerste land in de halve finales van de Copa América. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier