Edinson Cavani naar PSG: op drie na duurste transfer ooit

© EPA

De Uruguayaanse topspits Edinson Cavani ruilt het Italiaanse Napoli voor de Franse kampioen PSG.

De Uruguayaanse topspits Edinson Cavani ruilt het Italiaanse Napoli voor de Franse kampioen PSG. De topschutter van de Serie A ondertekent in Parijs een contract voor vijf jaar. Napoli ontvangt voor zijn prijsbeest een cheque van 64 miljoen euro.

Cavani wordt meteen ook de duurste inkomende transfer ooit in Frankrijk, en de op drie na duurste ooit wereldwijd. Het vorige transferrecord in de Ligue 1 was nog maar enkele maanden oud, want eind mei betaalde Monaco 60 miljoen euro voor de Colombiaan Radamel Falcao. Op internationaal vlak waren slechts drie spelers ooit duurder dan Cavani nu: Cristiano Ronaldo (in 2009 voor 94 miljoen euro van Manchester United naar Real Madrid), Zinédine Zidane (in 2001 voor 73 miljoen euro van Juventus naar Real Madrid) en Kakà (in 2009 voor 65 miljoen euro van AC Milan naar Real Madrid).

Met zijn keuze voor PSG stelt Cavani heel wat topclubs teleur. ‘Ik heb PSG gekozen, omdat zij een mooi project hebben,’ zo legde hij uit.

‘Ik wil eerst de mensen bedanken die ervoor gezorgd hebben dat deze transfer mogelijk was’, aldus ‘El Matador’. ‘Ook de mensen van Napoli, zij hebben natuurlijk hun aandeel in deze overgang. Ik kom hier met veel blijdschap, vertrouwen, zin en motivatie om heel wat belangrijke prijzen te winnen’.

De persvoorstelling van Cavani begon overigens met meer dan twee uur vertraging. Volgens de Parijzenaars moesten ze nog even wachten op ‘groen licht vanuit Napels’. ‘Al het papierwerk was klaar sinds vanmiddag, maar het was nog even wachten op de Italianen.’ (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier