‘Een Bundesligateam is altijd favoriet’

© AFP

Stuttgart hoopt tegen Genk in de zestiende finales van de Europa League de negatieve spiraal van de jongste weken om te buigen.

KRC Genk strijdt tegen Stuttgart om een plaats in de achtste finales van de Europa League. De Duitsers zitten in een negatieve spiraal, maar hopen die tegen Genk om te buigen.

De laatste competitiezege van Stuttgart dateert al van 8 december, thuis tegen Schalke 04 (3-1). Na vijf nederlagen op rij in de Bundesliga loert de crisis om de hoek bij ‘die Schwaben’, die in de stand weggezakt zijn naar een troosteloze veertiende plaats.

‘We bekijken de wedstrijd tegen Genk als een nieuwe kans voor ons,’ zegt technisch directeur Fredi Bobic. ‘We hopen een goed resultaat neer te zetten om zo ook de neerwaartse spiraal in de Bundesliga om te buigen.’

‘Op papier zijn we favoriet, maar we moeten ook niet arrogant zijn. Genk is echt een goede ploeg en voorin is het opletten geblazen voor Jelle Vossen. Maar wij weten ook waartoe we in een goede dag allemaal in staat zijn. Een Bundesligateam is altijd favoriet’.

Stuttgart hoopt met een klinkende prestatie tegen Genk ook in de competitie het vertrouwen terug te vinden. Maar het wordt zeker niet makkelijk daarin te slagen tegen de Belgische nummer vier. ‘Dat wordt een echte krachttoer’, besloot trainer Bruno Labbadia. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier