Eerste goal van Mertens voor Napoli (video)

© IMAGEGLOBE
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Hij heeft er even op moeten wachten, maar tegen Fiorentina scoorde Dries Mertens zijn eerste treffer in het shirt van Napoli. De winning-goal bovendien.

Napoli blijft meedraaien in de top van de Serie A, het staat momenteel tweede achter het ongenaakbare AS Roma. De offensieve weelde bij Napolitanen is groot, met naast Gonzalo Higuaín, Lorenzo Insigne, José Maria Callejón, Goran Pandev, Marek Hamsik ook onze landgenoot Dries Mertens.

De Rode Duivel kende aanvankelijk moeite om zich in de ploeg te knokken, maar de voorbije weken vindt hij steeds beter zijn draai. Vooral als aangever maakt hij zich belangrijk voor de ploeg. In de competitie zit hij ondertussen aan drie stuks, in de Champions League tegen Marseille was hij ook goed voor een enig mooie assist achter het steunbeen. De bekroning van een uitstekende match.

In de competitietopper tegen Fiorentina kreeg Mertens opnieuw een kans in de basis en hij beschaamde het vertrouwen van coach Rafa Benitez allerminst. Bij een 1-1 stand lukte de Belgische international in de 36ste minuut de 1-2 na een knappe combinatie met spits Higuaín. Afronden deed Mertens beheerst met een plaatsbal in de benedenhoek. Zijn eerste treffer in het shirt van Napoli en het zou meteen ook de beslissende goal voor de drie punten blijken. Op het uur werd Mertens gewisseld voor Insigne.

Bekijk de beelden hier:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier