Egyptische club voor Juan Carlos Garrido

Juan Carlos Garrido © BelgaImage
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

De Spanjaard uit Valencia tekende voor de Egyptische topclub Al-Ahly, op dit moment verwikkeld in de strijd om de titel in de Egyptische Premier League.

Juan Carlos Garrido, de ex-trainer van Club Brugge, heeft een nieuwe club. De Spanjaard uit Valencia tekende voor de Egyptische topclub Al-Ahly, op dit moment verwikkeld in de strijd om de titel in de Egyptische Premier League. De ploeg eindigde eerste in de reguliere competitie en won ook het eerste duel in de play-offs, met 1-0 van Zamalek. Vanavond staat de tweede wedstrijd op de kalender, een duel tegen Petrojet.

Al-Ahly is een ploeg uit Caïro. De ploeg wordt op dit moment geleid door een interimtrainer, die in januari de ontslagen hoofdcoach opvolgde. Het is de meest gelauwerde ploeg in een competitie die normaal in mei afloopt. Vanwege de situatie in het land, loopt de competitie pas nu ten einde. De play-offs zijn er wel speciaal, in die zin dat de teams die bovenin eindigden in de reguliere competitie, nu alleen thuiswedstrijden moeten afwerken. Zondag volgt voor Al-Ahly de laatste en loopt het kampioenschap af.

Al-Ahly heeft voor volgend seizoen al een transfer beet. Na een jaar Lierse keert Hossam Ghaly terug naar Egypte. Hij gaat voetballen voor de ploeg van Garrido. Ook Louay Luca Badr, opgeleid bij Al-Ahly, keert terug van een periode bij Lierse. De verdediger speelde eerst voor Turnhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier