Eigenaar Beitar Jeruzalem zet uit schaamte voor fans club te koop

Fans van Beitar Jeruzalem maken het bont tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Charleroi. © AFP

Het wangedrag van de supporters van Beitar Jeruzalem, tijdens de wedstrijd tegen Charleroi, heeft serieuze gevolgen: eigenaar Eli Tabib zet de club te koop.

Het wangedrag van de supporters van Beitar Jeruzalem, donderdagavond op Mambourg, heeft serieuze gevolgen. Eigenaar Eli Tabib heeft immers beslist de club te koop te zetten.

‘Ik schaam mij diep. Ik heb beslist een einde te maken aan mijn betrokkenheid in het Israëlische voetbal en terug te keren naar de Verenigde Staten’, laat hij weten in een persbericht. ‘Ik zal een bestuurder aanduiden die de club zal leiden tot er een overnemer is gevonden.’

De supporters van Beitar hebben geen al te beste reputatie en zetten dat donderdag in het Stade de Pays onmiddellijk in de verf. Al na 30 seconden moest de Europa League-wedstrijd tussen Charleroi en Beitar twee minuten worden stilgelegd omdat het veld met vuurwerk werd bestookt.

In de slotfase, toen de 5-1 eindstand net op het bord kwam, werd Charleroi-doelman Nicolas Penneteau door een projectiel aan het hoofd geraakt. De hulpdiensten snelden toe, maar de keeper kon snel weer rechtstaan.

De terugwedstrijd wordt volgende week donderdag in Israël gespeeld. De loting voor de derde voorronde wordt vandaag/vrijdag in Nyon uitgevoerd. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier