Einde Europees avontuur voor Racing Genk

© Belga

Racing Genk heeft in de Cristal Arena zijn terugwedstrijd in de zestiende finales van de Europa League met 0-2 verloren tegen het VfB Stuttgart. Daarmee verdwijnt de laatste Belgische club uit Europa.

Arthur Boka opende vlak voor rust de score voor de Duitsers (0-1). Op het uur zorgde Christian Gentner voor de 0-2. Na de 1-1 in de heenwedstrijd is Racing Genk Europees uitgeschakeld.

Tegenprik was raak

Zonder de geblesseerde Jelle Vossen ging Genk op zoek naar de kwalificatie voor de achtste finales. De Limburgers begonnen enthousiast aan de wedstrijd, zonder echt grote kansen te creëren. Het was integendeel Stuttgart dat tegenprikte na balverlies van Khaleem Hyland. Kalidou Koulibaly keerde de bal van Shinji Okazaki op de lijn.

Op het halfuur speelde Hyland Benjamin De Ceulaer vrij, maar de vrijstaande Genkenaar besloot te zwak met het hoofd.

Vlak voor rust zorgde Boka (ex-Beveren) met een gelukje voor een koude douche (0-1). Zijn schot week af op de benen van Hyland en Anele. Laszlo Köteles was kansloos.

Knap overhoeks

In een tweede helft met enkele stevige overtredingen stond Genk op het uur voor een nagenoeg onmogelijke opdracht. Gentner kapte Anele eenvoudig uit en schoot de 0-2 knap overhoeks binnen.

Genk kon daar maar weinig tegenover plaatsen. In de 82e minuut was Hyland dicht bij de aansluitingstreffer, maar Sven Ulreich ging goed plat.

Op 7 maart neemt Stuttgart het in de heenwedstrijd van de achtste finales op tegen het Italiaanse Lazio Rome, dat het Duitse Borussia Mönchengladbach uitschakelde. Na een 3-3 gelijkspel in de heenwedstrijd won Lazio met 2-0 in de terugwedstrijd. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier