Eintracht Frankfurt rekent op nieuwe invasie van fans in Londen: ‘Waarom geen feest bij Buckingham Palace?’

Tijdens de kwartfinales overrompelden de Frankfurtfans Camp Nou. © GETTY

Eintracht Frankfurt verwacht opnieuw een grote horde fans bij de uitwedstrijd in de halve finales van de Europa League bij West Ham. De Duitse club kreeg 5000 tickets toebedeeld voor het duel in het London Stadium. Eintracht verwacht dat “tienduizenden fans” de reis naar Engeland maken.

In de vorige ronde verraste Eintracht door met 2-3 te winnen bij FC Barcelona en zo de halve finales te bereiken. In Camp Nou zaten naar schatting 30.000 Duitse aanhangers. ‘Onze fans reizen graag om hun club te steunen. Daarom waren er in 2019 al 15.000 mee naar Milaan voor ons duel met Inter’, vertelde Eintracht-directeur Axel Hellmann. ‘Die 30.000 in Barcelona was een absoluut clubrecord. De vele fans die met ons meereizen horen bij het DNA van de club. Ik ben er zeker van dat er veel meer dan 5000 fans naar Londen komen.’ De club rekent op een veelvoud.

Peter Ficher, voorzitter van de club, hoopt ook dat de fans massaal naar Londen trekken. Wie weet zit er wel opnieuw een feest in in de stad zelf zoals tegen Barcelona. ‘Ik weet nog niet waar we gaan vieren. Er zijn er veel in de stad, natuurlijk. Maar waarom niet in Buckingham Palace? Daar gebeurt momenteel toch niet veel.’

In Barcelona was verontwaardiging omdat zo veel Spaanse abonnees hun stoel blijkbaar aan Duitse fans hadden verkocht. ‘Het voelt alsof we in ons eigen huis bestolen zijn’, omschreef Barça-coach Xavi de wedstrijd tegen Frankfurt en met name de vocale overheersing in Camp Nou van de Eintracht-fans. West Ham heeft zijn supporters gewaarschuwd tickets niet door te verkopen aan fans uit Duitsland.