EK: Duitsland en Polen (en ook Kroatië, Hongarije en Slovakije) naar achtste finales

© Reuters

Duitsland en Polen hebben zich dinsdagavond op de slotspeeldag in groep C geplaatst voor de achtste finales van het EK voetbal in Frankrijk. Opvallend, beide teams incasseerden in de groepsfase geen enkel tegendoelpunt. Ook Kroatië, Hongarije en Slovakije zijn na de slotspeeldag in groep C zonder te spelen zeker van een plaats in de achtste finales.

Duitsland (0-1 zege tegen Noord-Ierland) en Polen (0-1 winst tegen Oekraïne) schaarden zich dinsdag bij de laatste zestien op het EK en door het systeem met de vier beste derdes trad er daarna een domino-effect in werking, waardoor ook Kroatië, Hongarije en Slovakije zich mogen opmaken voor de volgende ronde.

Noord-Ierland moet nog wachten op de uitslagen in de andere groepen vooraleer zij weten of ze in het toernooi mogen blijven.

In totaal gaan er dit jaar liefst 16 van de 24 aanwezige landen naar de tweede ronde. Frankrijk, Zwitserland, Wales, Engeland, Spanje en Italië verzekerden zich eerder al van een plaats in de achtste finales. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier