EK in Rijsel: traangas tegen Britse supporters, plus 16 arrestaties

De politie pakt Russische supporters op in Rijsel © REUTERS

Rijsel heeft een woelige woensdagavond beleefd. De politie dreef zo’n 200 Britse supporters met traangas uiteen, en arresteerde in de marge van de wedstrijd tussen Rusland en Slovakije 16 supporters.

De confrontatie met zowat 200 Britse supporters gebeurde rond 23u30. Zichtbaar onder invloed van alcohol waren ze samengetroept in de buurt van het station Lille-Flanders. Door het optreden van de politie konden ze uiteengedreven worden, op het moment dat een beetje verder een groot aantal voornamelijk Franse supporters de fanzone verlieten na de match tussen Frankrijk en Albanië. De oproerpolitie vormde een kordon om de Franse supporters de doorgang te belemmeren, en werd daarbij met voorwerpen bekogeld.

Arrestaties, uitwijzingen

In het noordelijke Franse departement Pas-de-Calais werden woensdag meer dan 3.900 agenten ingezet.

Eerder waren in de marge van de EK-match tussen Rusland en Slovakije zestien mensen opgepakt, onder wie ook zes Russen die betrokken zijn geweest bij de rellen in Marseille zaterdag.

De prefect heeft de uitwijzing van drie Russen en een Oekraïner bevolen wegens verstoring van de openbare orde. Die uitzetting moet meteen gebeuren, tenzij de Franse justitie om hun berechting vraagt.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier