EK is over voor Ierland (video)

© Reuters

Ierland kon geen vuist maken tegen Spanje. Het verloor met 4-0 van de titelverdediger. Voor Ierland betekent de nederlaag ook meteen het einde van het EK.

Titelverdediger Spanje heeft op de tweede speeldag in groep C op het EK voetbal Ierland met 4-0 verslagen. Voor de Ieren was het al de tweede nederlaag in evenveel wedstrijden en daardoor zijn ze het eerste land op deze eindronde dat al zeker is van de uitschakeling. Spanje komt met vier punten samen met Kroatië aan de leiding in de groep.

De Spaanse bondscoach Vicente Del Bosque had de roep van de media na de wedstrijd tegen Italië (1-1) begrepen en bracht met Fernando Torres in de plaats van Fabregas een diepe spits aan de aftrap. El Niño bedankte meteen voor het vertrouwen door na amper vier minuten de 1-0 voorbij Given te trappen. Het klasseverschil tussen beide landen was enorm. Opnieuw Torres, Iniesta en Piqué hadden na heel wat tiktak-voetbal de 2-0 aan de voet, maar Given stond paraat.

Spaanse dominantie

Vlak na de koffie onderstreepte David Silva de Spaanse dominantie nog maar eens. De draaischijf van Manchester City kreeg een zee van tijd in de zestien en na enkele kapbewegingen schoof hij de 2-0 voorbij een krasselende Given. ‘La Roja’ besloot er een oefenwedstrijd van te maken en na 70 minuten dikte Torres met zijn tweede van de avond de score aan tot 3-0. De ingevallen Fabregas zette zeven minuten voor affluiten de 4-0 eindstand op het scorebord.

De slotspeeldag in groep C wordt op maandag 18 juni afgewerkt. Kroatië staat dan tegenover Spanje, terwijl Italië het uitgeschakelde Ierland voorgeschoteld krijgt.

Fernando Torres scoort twee keer tegen Ierland

De Spaanse bondscoach Vicente Del Bosque was na afloop van de 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Ierland op de in groep C een tevreden man. “Deze zege geeft vertrouwen. Ik ben zeer tevreden”, aldus Del Bosque. “Torres heeft gedaan wat hij moest doen. We wilden vandaag winnen en liefst met zoveel mogelijk goals verschil om het doelpuntensaldo van Kroatië te overtreffen”, verduidelijkte de Spaanse succescoach.

Fernando Torres was de man van de match in de wedstrijd tegen de Ieren. El Niño mocht na zijn bankzittersstatuut in de openingswedstrijd tegen Italië (1-1) aan de aftrap verschijnen en bedankte met twee knappe doelpunten voor het vertrouwen. “Mijn snelle goal maakte het allemaal wat makkelijker”, blikte de tevreden aanvaller van Chelsea terug op de wedstrijd. “We zijn goed op weg naar de kwartfinales. Al onze aandacht gaat nu uit naar onze laatste groepswedstrijd tegen Kroatië. Ook dat duel willen en moeten we winnen.”

Ierse uitschakeling

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Voor Ierland betekende de nederlaag tegen de titelverdediger en wereldkampioen meteen ook het einde van de kansen op een kwartfinaleplaats. Met nul op zes zijn ze zeker van de uitschakeling. “Het was een lastige wedstrijd. De Spanjaarden waren op alle vlakken sterker. Het zijn allemaal creatieve en technisch sterke spelers”, verduidelijkte de Ierse bondscoach Giovanni Trapattoni. (Belga/INM) Herbekijk hoe Fernando Torres (Spanje) zijn eerste van de avond scoort en de trend zet voor de verdere avond:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier