El Ghanassy herleeft in Noorwegen: ‘Verheugd om zo een speler te mogen aanschouwen’

Yassine El Ghanassy mocht weg bij AA Gent en schittert nu bij Stabaek in Noorwegen. © BELGA

In Noorwegen zijn ze wild van Yassine El Ghanassy. Bij Stabaek herleeft het (voormalige) enfant terrible volledig.

De Belg met Marokkaanse roots belandde – na omzwervingen bij West Bromwich, Heerenveen en Al Ain – in de Noorse competitie. In september vorig jaar werd zijn contract bij AA Gent ontbonden en zat hij een halfjaar zonder ploeg. Eind maart gaf Bob Bradley, trainer van Stabaek en voormalig bondscoach van het Amerikaans nationaal elftal, El Ghanassy nog een kans. Na een proefperiode van een week kreeg de 24-jarige ex-international een contract bij de Noorse eersteklasser.

De Noorse Tippeligaen is nog maar negen wedstrijden ver, maar El Ghanassy toonde al meermaals dat hij over een pak talent beschikt. Stine Løvmo Lie, journaliste van de krant Verdens Gang, is enthousiast over de kleine flankaanvaller: “El Ghanassy is fantastisch. Hij gaf drie assists tegen Sandefjord en werd verkozen tot een van de beste spelers van de Tippeligaen. In het begin van het seizoen was hij uit conditie. Maar nu zijn vorm in stijgende lijn zit, laat hij pas echt zijn klasse zien. Zijn acties op de flank zijn ongelooflijk. Hij is creatief, heeft inzicht en er straalt een enorme spelvreugde van af. Ik ben er zeker van dat hij dit seizoen een van de smaakmakers van de Tippeligaen zal worden.”

Vriend van Benteke en Hazard

Bij AA Gent verziekte El Ghanassy meermaals de sfeer in de spelersgroep, maar bij Stabaek is daar geen sprake van. In Noorwegen kennen ze hem vooral als een toptalent en een goede vriend van Rode Duivels Christian Benteke en Eden Hazard. “Er zijn nog geen problemen in de kleedkamer met hem geweest, en ik heb er ook nog niets over gehoord. Ik heb hem vorige woensdag na de match gesproken en het is een aardige jongen. Hij is blij voor Stabaek te spelen en kan het goed vinden met zijn ploegmaats. In Noorwegen zijn we verheugd om zo’n speler op onze velden te mogen aanschouwen”, aldus Løvmo Lie in Sport/Voetbalmagazine.

Stabaek draait bovenin mee in de Noorse competitie, toch dromen ze er nog niet van een prijs. El Ghanassy vormt er een gouden duo met de Noorse aanvaller Adama Diomande. Onze landgenoot heeft dit seizoen al vijf assists op zijn teller staan, Diomande negen goals.

(Michiel Elinckx)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier