Engeland en Frankrijk spelen vlakke wedstrijd (1-1)

© Reuters

Het duel tussen Frankrijk en Engeland eindigde op een teleurstellend gelijkspel (1-1).

Frankrijk en Engeland hebben met een 1-1 gelijkspel de debatten geopend in groep D op het EK voetbal in Polen en Oekraïne. Beide doelpunten vielen in een zwakke partij voor de rust. Lescott bracht Engeland na een halfuur op voorsprong, Nasri zette na 39 minuten de eindstand op het bord (1-1).

Beide teams namen in de beginfase van dit historisch beladen duel een afwachtende houding aan. Een door de afwezigheid van de geblesseerden Lampard en Cahill en de geschorste Rooney fel verzwakt Engeland loerde op de snelle tegenaanval en kon de Fransen op die manier pijn doen. James Milner had na een kwartier de openingstreffer al aan de voet. De winger van Manchester City omspeelde doelman Lloris, maar besloot in het zijnet van het lege doel. Bij de tweede grote kans was het raak. Steven Gerrard schilderde een voorzet op het hoofd van Joleon Lescott, die staalhard in doel kopte (0-1).

Fluitconcerten

Er kwam wat meer schwung in de partij en vijf minuten voor de rust knalde Nasri de verdiende gelijkmaker naast Joe Hart in de kortste hoek (1-1). Na de kampwissel kabbelde de wedstrijd rustig verder. Beide teams leken vrede te nemen met de puntendeling, grote kansen vielen er dan ook niet meer te noteren. De supportersclans uitten van op de tribunes dan ook herhaaldelijk hun ongenoegen met striemende fluitconcerten.

‘Tevreden met draw’

“We moeten tevreden zijn met deze draw. We speelden te angstig en hadden een tegendoelpunt nodig om in actie te schieten. De 1-1 is niet slecht”, vertelde de Franse bondscoach Laurent Blanc na afloop van de wedstrijd in de Donbass Arena in Donetsk.

Engeland-kapitein Steven Gerrard deelde die mening. “We waren zeker blij geweest met een zege, maar dit gelijkspel zorgt voor tevredenheid bij ons. We moeten onze volgende wedstrijd wel winnen”, aldus Stevie G. “We hebben goed gespeeld tegen een lastige tegenstander. Frankrijk is een uitstekend team en telt ondertussen al 22 wedstrijden zonder nederlaag”, vulde de Engelse bondscoach Roy Hodgson verder aan. “Dankzij onze uitstekende organisatie konden we het gelijkspel vasthouden. Mijn jonge spelers mogen blij zijn met hun prestaties.” (Belga/INM)