Engelse bondscoach mag niet meer juichen door schouderblessure

Gareth Southgate © Belga Image

De Engelse bondscoach Gareth Southgate mag op het WK voorlopig niet juichen bij doelpunten van zijn ploeg, tegenstander van de Rode Duivels in de groepsfase. Southgate viel woensdag tijdens een looptocht en blesseerde zich daarbij aan de schouder.

De Engelse teamdokter heeft hem streng verboden om met gebalde vuist omhoog te springen, zoals de trainer maandag deed na de zwaarbevochten winst op Tunesië (2-1).

‘De dokter heeft me duidelijk gemaakt dat springen voorlopig geen optie is’, zei Southgate, met zijn rechterarm in een zogeheten sling. ‘Ik zal onze doelpunten niet meer zo atletisch kunnen vieren.’

Southgate (47) had zijn spelers woensdag een vrije dag gegeven en ging zelf een rondje hardlopen in de omgeving van het Engelse basiskamp in Repino, vlak bij Sint-Petersburg. De oud-international kwam echter ten val en ontwrichtte daarbij zijn schouder.

‘Het was de bedoeling dat ook de medische staf een relaxte dag zou hebben, maar ik heb ze toch weer werk bezorgd’, erkende Southgate. ‘Gelukkig waren ze er snel en ze hebben me geweldig geholpen. Het is beter dat ik dit heb dan mijn spelers. Al baal ik wel een beetje… omdat ik op weg was naar een persoonlijk record op de 10 kilometer.’