Enkel medische keuring kan transfer De Ligt naar Juventus nog stoppen

Matthijs de Ligt ondergaat keuring bij Juventus © belga

De Nederlander Matthijs de Ligt is aangekomen op het trainingscomplex van Juventus. Daar ondergaat hij nog een medische keuring, alvorens zijn transfer waarschijnlijk later vandaag wordt geofficialiseerd.

De transfer hing al een tijdje in de lucht, maar lijkt eindelijk afgerond te zijn. De Ligt arriveerde gisteravond op het vliegveld in Turijn. Verwacht wordt dat de transfer van de 19-jarige Nederlandse international vandaag helemaal wordt afgehandeld.

75 miljoen euro

‘Ik ben heel blij dat ik hier ben’, zei de verdediger gisteravond via sociale media. De Ligt zou in Turijn een contract voor vijf jaar kunnen ondertekenen. De transfer zou Ajax zo’n 75 miljoen euro opleveren.

Na lang getouwtrek is het dus de Italiaanse kampioen die de talentvolle centrale verdeiger inlijft. De afgelopen weken leken eerst FC Barcelona en daarna Paris Saint-Germain in polepositie te liggen, maar De Ligt kiest dus voor De Oude Dame waar hij op termijn de opvolger moet worden van Giorgio Chiellini.

Met deze kwaliteitsinjectie en eerdere transfers van onder andere Aaron Ramsey en Adrien Rabiot, doet Juve dit seizoen een nieuwe gooi naar die verhoopt Champions League-eindzege.